на живо

"Той е пълен идиот"

Войната по високите етажи на бокса продължава

 

Войната по високите етажи на бокса продължава! Сприхавият Джон Фюри - баща на Тайсън Фюри, за пореден не спести нищо на конкуренцията.

Той нарече промоутъра Еди Хърн "пълен идиот". Причината за коментара му е критиката, която агентът на Антъни Джошуа отправи към семейство Фюри. Хърн определи като "цирк" решението на Циганския крал да се изправи срещу звездата от UFC Франсис Нгану в шоу мач вместо да приеме двубой срещу Джошуа или действащия световен шампион в тежката категория - Олександър Усик.

"Той е пълен идиот и това, което не е наред при него, е завистта му, че не успя да уреди такъв мач. Заяви, че е единственият, който може да организира битка в Саудитска Арабия. Колко размазани яйца има сега по лицето си?", атакува Фюри-старши.

"Не си заслужава да го слушаш. Не знае какви ги приказва. А ако знаеше, Джошуа все още щеше да е световен шампион. Тези хора са доказани идиоти!"

Все още няма яснота защо се провалиха преговорите за суперсблъсък Фюри - Усик, но и двете страни сочат с пръст отсрещната.

Британците твърдят, че Усик е имал огромни претенции и отказал да подпише договора, ако те не бъдат удовлетворени. От лагера на украинеца обвиниха Фюри в лъжа и заплашиха, че един ден ще разкрият детайли.

"Има само един лъжец и това е Усик. Той не желаеше да се бие с Тайсън. 30% се оказаха твърде много за него, но все пак изкара 17 млн. паунда от Уембли. Това показва какъв лъжец и страхливец е. Сега ще се боксира с Даниел Дюбоа за нищожна сума. Каква е логиката?", каза Джон Фюри.