на живо

Украйна обвини МОК в лицемерие

Тежки критики от страна на украинските власти

Украйна отправи сериозни обвинения срещу Международния олимпийски комитет. Причината за това е, че МОК обмисля да позволи участието на руските спортисти под неутрален флаг на олимпийските игри в Париж 2024.

Михайло Подоляк, който е съветник на украинския президент Володимир Зеленски, нарече в Twitter МОК "пропагандатор на войната".

МОК е пропагандатор на войната, убийствата и разрухата. МОК с радост гледа как Русия подлага Украйна на унищожение, а след това предлага руска платформа за насърчаване на геноцида срещу украинския народ. Очевидно е, че парите, с които се купува олимпийското лицемерие, не миришат на кръв. Нали, господин Бах?“, гласят думите на Подоляк.

Преди няколко дни от МОК обявиха, че смятат да позволят на спортисти от Русия и Беларус да се състезават в Париж догодина под неутрален флаг. Отношение по темата взе и самият Зеленски, който обвини комитета в лицемерие. Украинският президент призова Бах да посети град Бахмут, който в последните дни е обект на сериозни бойни действия.