на живо

Мирела Демирева: И други заслужават приза "Спортист на годината" (ГАЛЕРИЯ и ВИДЕО)

Това е нещо, което не зависи от мен. То е изключително субективно, заяви сребърната медалистка от Рио

Големият фаворит за "Спортист на годината" Мирела Демирева заяви, че не е единственият български спортист, който заслужава отличието. Сребърната медалистка в скока на височина от олимпийските игри в Рио де Жанейро вече се окичи с приза "Спортен Икар" на фондация "Български спорт" за постижение на годината. 

"Това е нещо, което не зависи от мен. То е изключително субективно. В десятката има много спортисти, които заслужават първото място, защото полагат усилия, колкото полагам и аз. Не мисля, че имам право да поставям критерии и още по-малко да редя хора на стълбичката", каза 27-годишната скачачка.

Демирева сподели, че страда от контузия в коляното, която е получила по време на игрите в Рио през август. Вицешампионката от европейското в Амстердам ще продължи лечението си и тренировъчния си цикъл в Холандия след празниците.

"Подготовката ми не започна по план. Оказа се, че при третия опит на олимпиадата съм разрушила малко кръстните си връзки на коляното, а това за един висок скачач е изключително важен елемент от тялото. Скачането на тренировките засега ми е забранено, но в момента имаме време да работим върху много други неща", заяви тя.

"В момента се чувствам изключително силна, бърза и координирана. Толкова добре не съм се чувствала никога. Предстоят контролни прегледи и тогава ще решим за участието ми на европейското, но все пак с треньора ми не искаме да рискуваме. Целта ми е световното, искам да скачам отново на олимпийски стадион", допълни Демирева.

Във вторник (20 декември) скачачката се срещна със своите фенове в София и раздаде автографи. На събитието тя получи специален подарък – марков велосипед. Както е известно, в Холандия, където живее и тренира, тя се придвижва основно с колело.