на живо

Анди Мъри спечели "Уимбълдън" за втори път в кариерата си

Британецът победи Милош Раонич (Канада) на финала

Getty Images

Представителят на домакините Анди Мъри спечели титлата на Откритото първенство на Великобритания по тенис.

Поставеният под №2 Мъри победи на финала 6-ия в схемата Милош Раонич (Канада) с 6:4, 7:6(3), 7:6(2) за 2:48 часа игра.

За Мъри това е втора титла от "Уимбълдън" след 2013 г. и общо трета в кариерата му след трофея от Откритото първенство на САЩ през 2012 г. Британецът загуби от Новак Джокович на финалите на първите два турнира от Шлема тази година - Откритото първенство на Австралия и "Ролан Гарос".

Мъри направи само един пробив в двубоя. Той взе подаването на съперника си в седмия гейм на първия сет. Това му беше достатъчно, за да поведе в резултата.

В следващите две части двамата печелеха подаванията си. Мъри поведе с 3:0 в тайбрека на втория сет и го спечели със 7:3. Британецът беше още по-убедителен в тайбрека на третия сет. Той спечели първите пет точки и след 7:2 приключи мача.

Мъри завърши мача със 7 аса, 39 печеливши удара и само 12 непредизвикани грешки, а Раонич наниза 8 аса и направи 29 грешки.

Преди три години Мъри стана първият британец след 1936 г., който триумфира с титлата на "Уимбълдън", а сега повтори успеха си.

Милош Раонич игра на турнир от Големия Шлем за пръв път в кариерата си. На полуфиналите той елиминира седемкратния шампион Роджър Федерер (Швейцария).