на живо

Васил Терзиев: И аз страдам от решението на БФС

Като кмет на София и като фен искам на стадионите да има публика

Васил Терзиев: И аз страдам от решението на БФС

Новият кмет на София Васил Терзиев подкрепи феновете в желанието им да протестират срещу управлението на БФС. С пост в социалните мрежи той изрази позицията си относно двубоя с Унгария в четвъртък, който ще се играе пред празни трибуни на националния стадион "Васил Левски".

Над 1600 полицаи ще бъдат ангажирани с опазването на реда. Очакват се протести на най-големите агитки у нас в централната част на столицата.

"Подкрепям желанието на футболните фенове да изразят своето мнение за състоянието на българския футбол. Протестите са знак, че в последните години футболът в България не се развива на нужното ниво и има нужда от промяна. Като кмет на София и като човек, който обича футбола, бих искал в София да се провеждат футболни срещи, на стадионите да има публика и в същото време да бъдат гарантирани сигурността и реда в нашия град."

"Съгласувах провеждането на шествието и протеста на феновете и се обръщам към всички да изразяват мирно своите позиции. И аз, като всички български фенове, страдам от решението на БФС и състоянието на българския футбол", посочва Терзиев.