на живо

Ето я поредната звезда, която ще участва в юбилея на Стоичков

БГНЕС

Капитанът на Парма от близкото минало Антонио Бенариво е поредното голямо име, което ще уважи историческия юбилей на Христо Стоичков. Защитникът, който прекара цели 13 години на "Енио Тардини", е потвърдил участието си в шоу-спектакъла на Националния стадион "Васил Левски" на 20 май догодина.

Поредната футболна знаменитост, която ще уважи празника на Стоичков , е един от най-успешните футболисти в историята на Парма. Като лидер на "дуковете" Бенариво спечели три пъти Купата и веднъж Суперкупата на Италия, два пъти триумфира с Купата на УЕФА, а по веднъж КНК и Суперкупата на Европа.

"Със Стоичков станахме приятели още от първия момент, в който той дойде в Парма като настоящия носител на „Златната топка“. Той е един от най-скъпите ми приятели и до днес, семействата ни също са изключително близки. С огромна радост приех поканата за неговия юбилей“ – споделя Бенариво.

Левият бек бе основна част и от селекцията на Италия, която загуби драматично финала на Мондиал'94 след изпълнение на дузпи от Бразилия. С фланелката на "Скуадра адзура" Бенариво записа участие в 23 срещи в периода 1993-1997 година.