на живо

Магдалена Малеева спечели титлата на турнира на легендите при жените на "Уимбълдън"

Магдалена Малеева спечели титлата на турнира на легендите при жените
на Откритото първенство на Великобритания по тенис. Малеева и Рене Стъбс (Австралия) победиха на финала на надпреварата на Мартина Навратилова (САЩ) и Селима Сфар (Тунис) с 3:6, 7:5, 10-8 след 92 минути игра.

58-годишната Навратилова и 38-годишната Сфар доминираха в първия сет, в която не дадоха нито една възможност за пробив на съперничките си и затвориха след малко повече от половин час игра. В този момент заваля и се наложи дълго прекъсване, като двубоят беше преместен от корт 1 на Централния корт и завърши под покрив.
При доиграването 40-годишната Малеева и 44-годишната Стъбс на четири пъти излизаха с пробив напред във втората част, но успяха да затвърдят преднината си едва при подаването на австралийката за 7:5, с което изравниха резултата.

В шампионския тайбрек Навратилова и Сфар дръпнаха с 4:1 точки, но бяха застигнати още при 4:4 и след това мачът продължи точка за точка до 7:7. Българката и австралийката направиха мини-пробив и поведоха с 9:7. При 9:8 Сфар не успя да направи успешен ретур след добър сервис на Малеева и това се оказа решаващо.

В турнира участваха 8 двойки бивши професионални тенисистки със специална покана от организаторите.