на живо

Нулево равенство в дербито на лидерите в Серия А

Сампдория и Рома не излъчиха победител на "Луиджи Ферарис", Парма остана на дъното

БГНЕС

Сампдория и Рома завършиха 0:0 в дербито от осмия кръг на италианското футболно първенство. Така разликата между двата отбора в челото на класирането се запази. Рома продължава да заема втора позиция с 19 точки, колкото има и лидерът Ювентус. Сампдория все още няма загуба от началото на сезона и е на трето място с 16 точки.

Двубоят на стадион "Луиджи Ферарис" в Генуа не бе особено интересен, като най-добрите положения за отбелязване на гол се откриха пред нападателя на Рома Жервиньо. Той обаче не успя да реализира, а през първото полувреме негов удар срещна гредата. Гол на Маноло Габиадини за домакините пък бе отменен.

Сампдория не допусна загуба от Рома за първи път от февруари 2013 година. В предишните три мача между двата тима столичани постигнаха три победи, без да получат гол.

В друг двубой шестият от миналия сезон, Парма, допусна пета поредна загуба след домакинско поражение с 1:3 от Сасуоло. "Черно-зелените" постигнаха първата си победа за сезона след голове на Флокари, Ачерби и Тайдер, който отбеляза красиво попадение в началото на втората част. Почетният гол за "дуковете" бе дело на Антонио Касано, който вкара за пети път от началото на шампионата.

В първия двубой от кръга Каляри разгроми Емполи като гост с 4:0.

Ето и програмата за останалите мачове от осмия кръг, най-интересните от които може да гледате пряко в каналите на bTV.

Неделя, 16:00, Ювентус - Палермо (пряко по bTV Action)

Неделя, 16:00, Киево - Дженоа

Неделя, 16:00, Удинезе - Аталанта

Неделя, 19:00, Наполи - Верона (пряко по bTV Action)

Неделя, 19:00, Лацио - Торино (пряко по RING.BG)

Неделя, 19:00, Чезена - Интер (пряко по VOYO.BG)

Неделя, 21:45, Милан - Фиорентина (пряко по bTV Action, с коментарно студио от 21:00)