на живо

Шампиони под карантина: Ултрамаратон до магазина и обратно (ВИДЕО)

Красимир Георгиев е намерил начин да поддържа форма в извънредното положение

Шампиони под карантина: Ултрамаратон до магазина и обратно (ВИДЕО)

"Шампиони под карантина". Това е съдбата днес на всички професионални спортисти. Изолирани у дома, някои от тях под карантина, а други, просто спазващи указанията за социално дистанциране в борбата с коронавируса, те не се предават. Напротив. Техните зали, стадиони, басейни и писти пустеят, но домовете им се превръщат във все по-колоритни тренировъчни площадки.

Днес ви срещаме с ултрамаратонеца Красимир Георгиев.

Да тичаш 10 км всеки ден, за да отидеш до магазина на пазар. Така ултрамаратонецът Краси Георгиев поддържа форма в извънредното положение.

Мъжът, който никога не спира. Пробягал стотици километри - от пустинята до полярния кръг, през джунглата и Долината на смъртта. Днес Краси Георгиев е изправен пред едно по-различно предизвикателство - да си остане у дома.

"Както когато тичах на пътека 36 часа. Физически не беше толкова трудно, колкото психическата част, че ти въртиш на едно място за ден и половина. Така се калява психиката", казва Краси, който в момента работи най-вече върху психическата си издръжливост.

Фитнесът е пренесъл в дома си. С ластик, метла и малко креативност, парното в хола се превръща в гребен тренажор, а хъскито Лайра - в жива тежест. За да потича навън също е намерил решение.

"Използвам времето за пазаруване да тичам до най-далечния магазин, за който мога да се сетя, за да си направя тренировката. И така се събират по едни повече от 10 км на ден", споделя бегачът, чиято рецепта за справяне с кризата е проста - дисциплина, план и търпение. "Това, което се случва в момента, много хора го възприемат като проклятие. Аз го приемам като възможност. Да се опитвам да ставам по-добър в нещо. Затова сега съм се захванал да уча физика, защото никога не ми е вървяла", разкрива ултрамаратонецът.

Какво предизвикателство си е поставил за рождения ден на 6 май и какво ще бъде първото, което ще направи след края на изолацията – гледайте утре в предаването "Тази събота" по bTV.

bTV призовава: останете си вкъщи!