на живо

Фонини елиминира Нишикори и ще спори с Надал за място на финала в Маями

Италианецът е първият непоставен тенисист, който достига до полуфиналите в този турнир от десет години

Getty Images

Италианецът Фабио Фонини елиминира поставения под номер 2 в Маями Кей Нишикори с 6:4, 6:2 и се класира за полуфиналите на турнира от сериите "Мастърс" в Маями.

Така 29-годишният Фонини стана първият непоставен тенисист, който достига до тази фаза на надпреварата от десет години насам.

"Това е като сбъдната мечта. Този турнир е много голям и съм доволен от представянето си. Старая се да бъда концентриран върху играта си и да показвам най-доброто", заяви италианецът.

За място на финала Фонини ще спори с бившия номер 1 в света Рафаел Надал.
Поставеният под номер 5 в схемата испанец победи представителя на домакините Джак Сок с 6:2, 6:3.

Надал взе лесно първия сет с пробиви във втория и в осмия гейм, но във втората част трябваше да реализира обрат. Сок поведе с 2:0 и пропусна четири възможности за втори пробив, след което Матадора направи серия от пет поредни гейма по пътя си към успеха.

"Ключовият момент беше при 0:2 гейма във втория сет и 15:40 на мой сервис. Ако резултатът беше станал 0:3 срещу играч като Джак, вероятно щях да мисля за третия сет. Успях да измъкна гейма и това имаше два положителни ефекта, защото веднага след това си върнах пробива. Като цяло мачът беше доста труден, макар че резултатът не го отразява реално", коментира след двубоя Надал.