на живо

Реал Мадрид в поход към историята на Шампионска лига

Реал Мадрид се изправя срещу Шалке, а Порто приема Базел

Getty Images

Тази вечер в каналите на bTV Media Group ще може да наблюдавате  осминафиналните срещи реванши от „Шампионска лига”. От 21:45 часа по bTV Action започва двубоят между Реал Мадрид и Шалке. Също от 21:45, по RING.BG, един срещу друг се изправят тимовете на Порто и Базел.

Коментарното студио с водещ Йордан Георгиев започва в 21 часа и по двата канала. Негов гост ще бъде капитанът на Левски Владимир Гаджев.

Реал Мадрид се цели в ново историческо постижение при домакинството си на Шалке. Тимът на Карло Анчелоти е с комфртен аванс от 2-0 след първия двубой в Германия, но голямата цел пред тях е не само класиране на четвъртфинал за пети пореден сезон, а и постигане на единадесета последователна победа в „Шампионска лига”.  Така те ще подобрят досегашния рекорд на Байерн Мюнхен от десет срещи без загуба. При успех „Кралският клуб” може и да изравни постижението от 12 поредни домакински победи в турнира.

В Испания, Реал записа разочароващи резултати в последните два кръга- равенство с Виляреал (1-1) и шокираща загуба като гост на Атлетик Билбао (0-1).

Добрата новина за Анчелоти е завръщането на Лука Модрич след контузия, но Серхио Рамос и Хесе Родригез пропускат двубоя поради травми.

Отборът на Шалке има 21 допуснати гола в последните си седем двубоя в елиминационната фаза на турнира. Те са загубили шест от тях, а един е завършил наравно. Немския тим няма победа в последните си четири визити от „Шампионска лига” в Испания. Последната им победа е над Майорка с 4-0 през 2001 година.

Четирима от футболисите на Роберто Ди Матео са застрашени да пропуснат двубоя поради контузии. Сред тях са бившият играч на Реал Мадрид Клаас- Ян Хунтелаар и Бенедикт Хьоведес, както и Марко Хьогер и Ерик Максим Чупо- Мотинг.

Порто приема Базел в среща реванш от осминафиналата фаза на „Шампионска лига”. Първата среща в Швейцария завърши 1:1. Дерлис Гонзалес отбеляза за домакините, които, за цял мач отправиха само един към противниковата врата. Гостите в тази среща отправиха 15, но успяха да отбележат само един гол дело на Данило от дузпа.

 

В днешната среща Порто ще е без капитана и голмайстор на отбора Джаксън Мартинез, който получи контузия в последната шампионатна среща от португалската "Премиер лига" срещу Брага.

Фабиан Шер се завръща в съствата на Базел, след изтърпяно наказание. Марек Сухи е наказан, а контузени са Иван Иванов и Адама Траоре.

Снимка: uefa.com

Футболистите на Юлен Лопетеги продължават да са непобедени през този сезон в "Шампионска лига", другите два отбора без загуба са Челси и Реал Мадрид.

Срещу швейцарски отбори Порто има само една загуби в седем мача до сега.

В същото време Базел нямат победа в последните си пет гостувания в Португалия, но сега са в добра форма и се надяват да прекъснат тази негативна серия.