на живо

Роналдо открива 30 футболни училища в Китай

Бразилската футболна легенда Роналдо обяви днес, че ще открие 30 футболни училища в Китай, което е поредната стъпка от амбициите на азиатската страна да повиши нивото на популярната игра сред младите хора.

Двукратнията носител на „Златната топка” обяви, че началото на серията от откриване на футболни училища трябва да бъде дадено през ноември в Пекин. Освен в столицата, марката Роналдо Футболни Училища ще присъства в Шанхай и най-бързоразвиващия се град Шенжен.

Решението да бъде даден старт на този проект е лично на президента на страната Си Цзинпин, който е много голям фен на футбола и се надява един ден страната му да бъде домакин на Световно първенство.

"Извън финансовия фактор, решението ми да отворя футболно училище в Китай е огромната популярност на играта тук. Също така нещата се случват много по-лесно с помощта на правителството и граждански организации.Надявам се, че методите, които ще наложа да помогнат за развитието на китайския футбол. Смятам, че китайският футбол има огромен потенциал, но му липсва правилна организация, концепция и методика.” – сподели Роналдо.