на живо

ПСЖ и "Арсенал" с най-труден жребий за 1/8-финалите в Шампионската лига

Рууд Гулит изтегли двойките в турнира

Twitter

Жребият, теглен в Нион, определи 1/8-финалните двойки в тазгодишното издание на Шампионска лига. В едни от най-интригуващите сблъсъци в турнира са замесени имената на бившите съперници на "Лудогорец" в груповата фаза на Шампионската лига - "Пари Сен Жермен" и "Арсенал".

"Артилеристите" ще играят срещу германския шампион "Байерн Мюнхен" за 11-ти път от сезон 2000/2001 насам. ПСЖ и "Барселона" пък ще повторят пак четвъртфиналите от сезони 2012/2013 и 2014/2015.

Ето и всички други двойки в турнира:

"Манчестър Сити" - "Монако"

"Реал" Мадрид - "Наполи"

"Бенфика" - "Борусия" Дортмунд

"Байерн" Мюнхен - "Арсенал"

"Порто" - "Ювентус"

"Байер" Леверкузен - "Атлетико" Мадрид

"Пари Сен Жермен" - "Барселона"

"Севиля" - "Лестър"

Снимка: Twitter

Първите мачове от елиминациите са на 14-15 и на 21-22 февруари. Реваншите са на 7-8 и 14-15 март. Финалът на тазгодишното издание на турнира ще се проведе на „Милениум стейдиъм” в Кардиф на 3 юни 2017 г.

Тимовете бяха разпределени в две урни – поставени (класирали се на първо място в своите групи) и непоставени (класирали се на второ място в своите групи).

Поставени отбори: "Арсенал", "Наполи", "Барселона", "Атлетико" Мадрид, "Монако", "Борусия" Дортмунд, "Лестър", "Ювентус"

Непоставени отбори: "Пари Сен Жермен", "Бенфика", "Манчестър Сити", "Байерн" Мюнхен, "Байер" Леверкузен, "Реал" Мадрид, "Порто", "Севиля"

Снимка: Twitter

Жребият съзнателно размина отборите от една държава, както и такива, играли в една група, а „отговорна” за комбинациите стана ръката на носителя на „Златната топка” за 1987 г. – холандеца Рууд Гулит.

Българският шампион "Лудогорец" пък научи своя съперник за 1/16-финала от Лига Европа. "Орлите" ще играят срещу датския "Копенхаген".