на живо

Севиля с убедителна победа за Купата на Краля (ВИДЕО)

Андалусийският тим на практика вече е осминафиналист

Getty Images/Guliver Photos

Севиля постигна категорична победа с 3:0 срещу третодивизионния Логронес в първи мач от 1/16-финалите на турнира за Купата на Краля в Испания. За "червено-белите" това е едва първи успех в десет мача като гост от началото на сезона, който на практика ги класира за следващата фаза, още преди изиграването на реванша след две седмици.

Гостите демонстрираха своята класа и не оставиха шансове на скромния си домакин от 150-хилядния северноиспански град Логроньо. За последно Логронес бе срещал тим от подобен ранг през 2010 година, когато също записа поражение с 0:3 от Валенсия.

Головете за Севиля, в чийто титулярен състав имаше трима дебютанти, отбелязаха Коке в 12', Михаел Крон-Дели в 37' и Чиро Имобиле в 57'. Италианският нападател се разписа едва за втори път през кампанията. От своя страна домакините не създадоха нито едно чисто голово положение.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Победата е четвърта в последните 10 срещи на Севиля, който направи първа стъпка по пътя си към голямата цел - Купата, която за последно бе спечелена от "червено-белите" през 2010 година.