на живо

Катрин Тасева: При мен не всичко е на всяка цена (ВИДЕО)

2021 г. бе една мечта, споделя Златното момиче на сбогуване с голямата сцена

Катрин Тасева: При мен не всичко е на всяка цена (ВИДЕО)

Златно момиче. Без кавички. Със златно сърце. Отново без кавички. Такава е Катрин Тасева, която през 2021-а се сбогува с голямата сцена на художествената гимнастика. Направи го по възможно най-достойния начин, сбъдвайки мечтата си да участва на олимпийските игри в Токио.

„Мисля, че успях да изненадам 2021 г. с това, че бях едно много по-сериозно и по-отговорно момиче, и завърших успешно спортната си кариера“, разказва ни Кати, за която ежедневието не се променя много. Тя избра да остане в художествената гимнастика, но впускайки се в дълбоките ѝ води като треньор.

„Оттук нататък смятам да обърна малко повече внимание на себе си, на близките ми хора, на семейството ми, но също така продължавам да работя неуморно и неспирно като треньор. Още преди да прекратя спортната си кариера, бях убедена, че искам да помагам на моята треньорка Бранимира Маркова и искам да вървя по нейните стъпки“, споделя Тасева в последното си интервю за 2021-а.

Снимка: Lap.bg

Катрин признава, че последните две години на пандемия за нея са били тежки, но са ѝ дали и ценен урок: станала е по-силна и е успяла да подходи много по-сериозно към себе си и към задълженията си като професионален спортист.

Но на какво е готова Катрин Тасева оттук нататък, по дългия ѝ нов път като треньор?

„Аз съм готова на всичко, но при мен невинаги всичко е на всяка цена. Но съм готова да дам всичко от себе си“, убедена е Тасева, която винаги ще помним с необятната ѝ душа и вечно протегната ръка за помощ.

Снимка: Lap.bg

През есента на 2018 г. Катрин Тасева продаде на търг златния си медал и бухалките от съчетанието, с което стана шампионка на този уред на световното първенство в София. Купувачът плати за тях 10 000 лв, а гимнастичката дари средствата за операция на тежко болния футболист Иван Тодоров. Три месеца след благотворителния търг Тасева получи обратно златното си отличие в студиото на „120 минути“ по bTV. Анонимният и до днес купувач върна медала на Катрин, използвайки предаването.

През февруари миналата година Кати отново показа, че в гърдите ѝ тупти огромно сърце. Тя се включи в нова благотворителна кампания, този път в подкрепа на нейна колежка от ансамбъла на Украйна. Валерия Юзвяк се нуждаеше от скъпоструващо лечение в чужбина. За да се включи със средства, Тасева пусна на търг едно от любимите си трика.

Снимка: Lap.bg

Питаме я каква беше за нея изминалата година:

„2021 г. за мен беше една мечта“, споделя ни Катрин, която има и своя дума, с която иска да постави знак на новата 2022-а. И тази дума е: приключение.

А напред, по новия ѝ път ще я води любовта. Любовта към децата. Към всички онези малки момиченца с големи мечти и сърца, които искат да бъдат като нея.

„Благодаря на всички хора, които ме обичат и ме подкрепят“, казва Кати и потегля към своето ново Аз, към своето ново приключение.