на живо

Този ли е най-глупавият футболист? (ВИДЕО)

Вижте какво безумно действие извърши Емануел Агиеманг-Баду

Getty Images/Guliver Photos

Футболните мачове често се превръщат в игра на нерви. Също толкова често обаче в тази игра някои от футболистите на терена прегарят и извършват действия, за които секунди по-късно съжаляват жестоко. Точно в такава ситуация попадна ганаецът Емануел Агиеманг Баду. Полузащитникът на Удинезе бе изгонен от терена в началото на второто полувреме на домакинския двубой с Интер (1:2), получавайки два жълти картона в рамките на 20 секунди.

Не това обаче е впечатляващото в случая, а начинът по който Баду буквално накара съдията да го изпрати под душовете преждевременно. В 58' при резултат 1:1 Интер организира опасна атака, при която бразилският халф Ернанес спъна Баду пред наказателното поле на домакините, но главният рефер Джанлука Роки не отсъди нарушение. Нападението продължи, а гостите стигнаха до чисто голово положение, което обаче не бе реализирано.

Това предизвика бурната реакция на ганаеца, който веднага поиска обяснение от съдията. Вместо това той получи жълт картон, но и това се оказа недостатъчно за усмирението му. В миг на пълна лудост той първо опита да наплюе рефера, а след това посегна към лицето му с лявата си ръка. Роки не се поколеба и извади червения картон, който бе втори за домакините в срещата! Капитанът на Удинезе Антонио Ди Натале не можа да повярва на безумието на своя съотборник и с големи усилия го накара да напусне терена.

Така една от най-глупавите постъпки във футболния свят от началото на сезона коства на Удинезе поне точка от срещата, тъй като с девет човека "зебрите" не удържаха натиска на Интер и загубиха с 1:2. Вижте прелюбопитната случка и преценете дали Баду бе забравил мозъка си някъде?