на живо

Уверен Наполи отвя Сампдория в голов спектакъл (ВИДЕО)

"Сините" победиха тима от Генуа с 4:2, Игуаин с две попадения

Getty Images/Guliver Photos

Наполи постигна трета поредна победа в Серия А след страхотен успех с 4:2 при домакинството на Сампдория в последен мач от 32-я кръг. Тимът на Рафаел Бенитес отбеляза повече от три гола за четвърти път в последните си пет двубоя от всички турнири и се доближи на две точки от отбора на Рома, който заема трето място в класирането - последното, даващо право на участие в Шампионска лига през следващия сезон. 

Противно на крайния резултат, срещата на стадио "Сан Паоло" започна кошмарно за домакините, които допуснаха попадение при първата що-годе добра атака на съперника. В 11' Роберто Сориано изведе Едер в отлична позиция, а неговото успоредно на голлинията центриране бе засечено от Раул Албиол, който си отбеляза автогол.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Наполи обаче продължи да налага своя стил с много динамика в разиграването на топката и последваха няколко опасни положения пред вратата на Сампдория. При едно от тях в 31' бившият нападател на гостите Маноло Габиадини нанесе слаб удар, при който обаче вратарят Вивиано не хвана топката, която мина между краката му и се озова в мрежата - 1:1. Италианският национал показа уважение към бившия си клуб и не изразия своята радост.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Само четири минути по-късно "сините" вече водеха, след като отново Габиадини матира съперниковата защита с технично подаване към Гонсало Игуаин, който стреля точно и вкара 14-я си гол за сезона. На почивката резултатът бе 2:1.

Веднага след началото на втората част Наполи увеличи аванса си. Капитанът Инсиние пресече подаване на Де Силвестри в центъра на терена, напредна и отбеляза страхотен гол от 17-18 метра. Това е първото попадение на атакуващия полузащитник от 203 дни насам, след като в последните шест месеца лекуваше тежка контузия.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В 81' Игуаин вкара от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Марек Хамшик, и се изравни с Лука Тони на четвърто място в голмайсторската листа, като и дватама имат по 15 гола. Лидер е Карлос Тевес с 18.

Последното попадение в срещата бе дело на Луис Муриел, който бе точен със зверски силен и точен шут от далечно разстояние в 89'. Неговият тим обаче не постигна победа в четвърти пореден двубой, а последната бе на 22 март (1:0 срещу Интер). 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

В последните осем мача срещу Сампдория, Наполи вече има актив от шест успеха и нито едно поражение. Последната победа на "моряците" на "Сан Паоло" е от 1998 година. С постигнатия пълен обрат футболистите на Рафаел Бенитес вече имат 11 спечелени точки, след като са допускали първия гол в седем от своите домакинства за сезона.

Сампдория запази петото си място в класиране с три точки пред градския съперник Дженоа, който е седми и също се включва в битката за участие в европейските турнири.

Следващият 33-ти кръг от калчото ще се изиграе в средата на седмицата. Във вторник от 21:45 пряко по RING.BG ще може да гледате двубоят Удинезе - Интер.