на живо

Винъс Уилямс не иска да спира похода на Серина

Getty Images

Сестрите Уилямс се изправят една срещу друга в четвъртфиналите на откритото първенство на САЩ. Двете по традиция правят много силни мачове помежду си в турнирите от шлема. Този път, обаче, ситуацията е малко по-различна. Серина се е устремила към това да стане едва четвъртата жена в историята постигнала календарен шлем.

Те са се срещали 26 пъти до този момент, като по-малката от двете сестри има 15 победи срещу 11 за Винъс. На US Open двете са играли помежду си 4 пъти и са си разменили по два успеха, като редуват победите и загубите. Последния им двубой е от 2008 година, когато Серина печели след два тайбрека.

"Победа ще ме прати на полуфинал, а той е поредната стъпка преди битката за титлата. Залогът е ясен и аз мисля, че хората обичат да гледат драматични сблъсъци, на които се пише историята. Не ми се иска да разваля похода на сестра ми, но в същото време ние сме професионалистки и всяка една от нас е концентрирана върху победата, въпреки че обстоятелствата са сложни. И въпреки всичко, аз ще се подготвя добре. Независимо от факта, че ми е сестра. Това не променя подготовката ми за мача" – заяви Винъс.

"Тя играе прекрасно и аз трябва да бъда напълно готова за този мач. Хубавото е това, че ще има Уилямс на полуфиналите, независимо от изхода на двубоя". – добави Серина.