на живо

Вижте кои съперници изтеглиха тимовете с българско участие в плейофите на Шампионска лига

Най-интригуващите сблъсъци ще бъдат излъчени пряко в каналите на bTV Media Group

Getty Images/Guliver Photos

Отборът на Валери Божинов и Иван Бандаловски ще се изправи срещу БАТЕ Борисов в спор за участие в груповата фаза на Шампионска лига. Това отреди тегленият днес жребий за плейофите на най-престижния европейски клубен турнир.

Станимир Стоилов ще се опита да стане първият български треньор, извел чуждестранен клуб до групите на Шампионска лига. За тази цел воденият от него Астана трябва да елиминира кипърския АПОЕЛ.

Шампионът на Албания, за който играе Венцислав Христов, се противопоставя на Динамо Загреб. Съперник на Базел на Иван Иванов ще бъде воденият от Славиша Йоканович Макаби Тел Авив.

Жребият в нешампионския поток отреди сблъсък между отборите на двама български национали - Спортинг Лисабон на Симеон Славчев и ЦСКА Москва на Георги Миланов.

Най-интригуващата двойка в този поток противопоставя Лацио и Байер Леверкузен. Манчестър Юнайтед ще се опита да се завърне в групите на Шампионска лига след тригодишно отсъствие. Препятствието, което трябва да преодолеят "червените дяволи", е белгийският вицешампион Брюж.

Ето всички двойки в плейофите на Шампионска лига:

ШАМПИОНСКИ ПОТОК

Астана - АПОЕЛ
Скендербеу - Динамо Загреб
Селтик - Малмьо
Базел - Макаби Тел Авив
БАТЕ Борисов - Партизан

НЕШАМПИОНСКИ ПОТОК

Лацио - Байер Леверкузен
Манчестър Юнайтед - Брюж
Спортинг Лисабон - ЦСКА Москва
Рапид Виена - Шахтьор Донецк
Валенсия - Монако

Най-интригуващите мачове от четвъртия квалификационен кръг на надпреварата ще бъдат излъчени в каналите на bTV Media Group. Първите двубои са на 18-и и 19-и август, а реваншите ще се играят седмица по-късно.