на живо

Чар се заяде с Пулев: Нямаш сърце, отказваш се щом стане трудно (ВИДЕО)

Защо да му давам реванш, след като ще го бия хубаво, закани се Кубрат

Чар се заяде с Пулев: Нямаш сърце, отказваш се щом стане трудно (ВИДЕО)

Първата среща на българска земя между Кубрат Пулев и Махмуд Чар не мина без размяна на реплики и провокации, традиционни за боксовите мачове.

Двамата ще се качат на ринга на 30 март в "Арена София" за регулярната титла на WBA.

В договора между двамата няма клауза за реванш: "Защо да му даваме реванш, след като ще го бия хубаво. Мисля да спечеля убедително", каза Пулев преди да преплете ръкавици с Диамантеното момче.

Както е добре известно за него това ще бъде трети мач за световна титла. През 2014 г. той загуби с нокаут от Владимир Кличко в Хамбург, а през декември 2020 г. отстъпи и срещу Антъни Джошуа след девет рунда.

Снимка: Lap.bg

От WBA направиха мача възможен, след като поставиха българина в топ 10 в ранглистата си в тежка категория.

Регулярната световна титла е част от практиката на WBA да има повече от един шампион в категория. Супершампион при най-тежките е Олександър Усик, който държи още две световни титли - на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO).

"Кубрат, покажи най-доброто от себе си и покажи, че можеш да счупиш диаманта! Никога не си направил нищо в професионалния бокс, само в аматьорския. Ти си аматьор. След Пулев искам Тайсън Фюри", показа самочувствие Махмуд.

"Той явно се има за диамант, всеки може да се има за каквото си иска. Тук обаче става въпрос за бокс, за подготовка. Ще му бъде много трудно, смятам, че го превъзхождам в много неща, в много качества.

Може такъв да му е прякорът и да му викаме Диаманта. Понякога след проверката обаче се оказва, че е нещо друго - киви например", каза Пулев за съперника си.

Снимка: Lap.bg

Българинът е на 42 години и е с три години по-възрастен от Чар.

Шампионът отвърна: "Aз съм боец. Не се бия за пари, бия се за това да оставя наследство. Ако се биеш само за пари, ти си загубен. Всеки знае моята история. Че бях бежанец от Ливан, че съм израснал на улицата, че съм бил в затвора, че ми оперираха и двете тазобедрени стави в рамките на един ден.

Въпреки всички тези препятствия никога не се предадох, никога не се отделих от пътя си. Ти се отказваш, когато става тежко", коментира Чар и каза за Пулев, "че няма сърце".  "Братко, понякога мечтите не се сбъдват, но не се притеснявай, приятелю, след това може да работиш за мен".

"Тези неща са несериозни, явно търси дребни провокации", отговори българинът.

На срещата с медиите присъства и представител на WBA - българката Марияна Борисова. Тя сподели, че пред победителя от сблъсъка Чар-Пулев има страхотни хоризонти в тежката категория, свързани с победителите в битктите Антъни Джошуа - Франсис Нгану (8 март) и Александър Усик - Тайсън Фюри (18 май).