live

Епизод 11: На партия шах с българската общност

Кубрат и Тервел тренират посред нощ във фитнеса в хотела

С България в сърцето. Винаги. Дори на другия край на света. 48 часа преди да се качат на ринга в прочутата зала „Форум“, братя Пулеви се срещнаха с българската общност в Лос Анджелис. Кубрат, Тервел, заедно с целия щаб на отбора, гостуваха на деца, родители и учители от родното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Града на ангелите.

Братя Пулеви поиграха шах. Същото направи и личният им треньор Ибн Кейсън, който се оказа, че познава играта. Той се осмели да застане на шахматната дъска срещу българче, което му скри шапката с уменията си.

Децата трогнаха Тервел като му подариха фланелка – цялата изрисувана с боксови ръкавици и символи за късмет, с по детски чисти пожелания за успех в боксовата гала. В знак на признателност, Тервел облече тениската още по време на визитата.

Срещата премина под патронажа на генералния консул на България в Лос Анджелис Бойко Христов, който приветства топло боксьорите: „Шахът е само повод за тази визита. Благодарни сме на този шанс нашите деца да могат да се запознаят с двама спортисти за пример, с двама шампиони, които да ги вдъхновят.“

А малко преди полунощ, във фитнеса на хотела, в който Пулеви са отседнали, Кубрат и Тервел приключиха единствената си тренировка за деня. Причината за късния час на заниманието е ясна: адаптацията на тялото и на организма предвид факта, че срещите на Пулеви в галата са именно тогава – след 22 часа местно време в Лос Анджелис, в събота – 14 май. Това означава, че в България двубоите се очаква да започнат след 8:00 часа рано сутринта в неделя – 15 май.