Храната прави борбата. И бокса. Когато си се устремил към световните титли на професионалния ринг, само тренировките няма как да са достатъчни.
Ето защо един от най-ключовите експерти в щаба на Кубрат и Тервел Пулеви е диетолог.
Робърт Исайъс не просто определя какво, кога и как да консумират двамата братя. Той живее и диша в техния ритъм на лагера в Лас Вегас. И лично приготвя храната им - по пет пъти на ден, за да е сигурен, че и последната калория е калкулирана правилно.
"Двамата ядат едно и също, но в различни количества. Ясно е защо - Кубрат е по-едрият от двамата", разказва Робърт.
Кобрата приема между 4000 и 4500 калории на ден. "Работим върху неговата експлозивност, силата на удара, хидратирането. Необходим му е много сън. Колкото по-голямо е тялото на един спортист, толкова повече му отнема да се възстанови", обяснява Исайъс.
View this post on Instagram
На далеч по-сериозни ограничения е подложен Тервел. "До средата на април приемаше по 3600 калории, после по 3000, а две седмици преди мача - по само 2000. Това се налага, за да влезе в категорията си. Намалихме драстично и натоварванията, за да не се изтощи организмът му".
Въглехидратите идват от плодове - ягоди, боровинки, грозде. Следват яйчени ролца, зеле, моркови, печена пуйка. Прясно изстискани фрешове, междинни и основни хранения.
Позволяват ли си Кубрат и Тервел леки забежки в менюто и кой от двамата се прокрадва до хладилника в 3 ч. сутринта - вижте в епизода!