на живо

Тервел: Тренировките с Кубрат ме мотивират, той е пример (ВИДЕО)

Братя Пулеви на прага на най-важните битки - 30 март, пряко по bTV, bTV Action и на btvsport.bg

Тервел: Тренировките с Кубрат ме мотивират, той е пример (ВИДЕО)

Мотивиращо. Да направи няколко крачки, няколко повторения, няколко удара повече. Така действат на Тервел Пулев тренировките с батко му Кубрат в боксовата зала. Това сподели бронзовият медалист от Лондон 2012 при гостуването си в специалното ни студио "В ръкавиците на Пулеви".

Тервел показа отличието от олимпийските игри, с чието спечелване сбъдна мечтата на баща си Венко. Именно Пулев-старши полага основите на бъдещите успехи на двамата спортни любимци на България.

Сега братя Пулеви са на прага на най-важните си битки. На 30 март - 6 години по-късно, те се завръщат пред родна публика, а залогът е огромен.

За първи път български боксьор ще се бие за световна титла на родна земя - Кубрат Пулев срещу Махмуд Чар за регулярния пояс на Световната боксова асоциация (WBA) в тежка категория.

За да е вечерта още по-магическа - Тервел Пулев може да сложи пояса на интерконтинентален шампион на WBA в полутежка категория. Той ще се изправи срещу Роли Ламбърт Фогоум.

"Чувствам се добре, когато тренирам с Кубрат. Той ме мотивира. Не говоря за шума, а чисто за тренировките, защото е много мобилизиран. Когато се хване да тренира, той тренира много. Да речем, че треньорът ни е пратил да тичаме. Понякога аз спирам, но той казва "Хайде, давай, давай. Още малко!". Не че е дисциплиниран, просто не може да се умори, както и той самият казва. Такъв си е, действително го изживява. Ако правим "чували" в залата, прави по 10 рунда, блъска като ненормален. Като пример, като някой, който да ме дърпа, да ме води, ми е страхотно. Той много ми помага в това отношение. Кубрат работи и аз не мога да спра.", сподели Тервел при гостуването си.

"Традицията в семейството ни е дошла не от панелката в "Младост", а много по-рано - в една кинозала в Пловдив в средата на миналия век. Нашият баща Венко Пулев гледал филм по роман на Джек Лондон - "Първобитен звяр", в който става въпрос за един син. Бащата го тренира в отдалечено и диво място, където няма изкушения - цигари, алкохол, жени, хазарт и т.н. Тренира го да бъде шампион. Баща ни го е гледал, когато е бил юноша. Тогава, по неговите думи, когато излезнал от залата, бил като замаян, оставило отпечатък върху неговия живот."

Снимка: Миряна Мирочник

"Този човек е планирал всичко. Написал ни е имената на гащетата. Разказваше в квартала в магазинчетата, че децата му ще станат шампиони. Вярвал е, това за мен е примерът."

"Чувството да си олимпийски медалист е уникално. То е и сбъдната семейна мечта, на няколко поколения вече. Колкото години минават, толкова повече го оценявам и с това, че медалите статистически намаляват в българския олимпийски комитет. Това е последният мъжки медал. Имаме олимпийски шампиони, но при жените, което донякъде е тъжна статистика. Затова казвам, че тежи това отличие.", каза още Тервел.

Гледайте боксовата гала вечер на 30 март от 20:00 ч. пряко по bTV Action и на сайта btvspоrt.bg. От 22:00 ч. – точно за мачовете на Тервел и Кубрат, шоуто ще бъде излъчено и по bTV.

Приготвили сме и изненада за феновете! Трима от вас ще спечелят по 2 билета за боксовия спектакъл на 30 март в Арена София. Как можете да участвате в играта ни - вижте на btvsport в Instagram:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by bTV Sport (@btvsport)