на живо

Кой разплака голям шампион по бокс в студиото на bTV? (ВИДЕО)

Всяка делнична вечер, от 23:30 часа, пряко в ефира на bTV – гледайте специалните студия, посветени на братя Пулеви

Кой разплака голям шампион по бокс в студиото на bTV? (ВИДЕО)

Кубрат Пулев и Тервел Пулев водят усилена подготовка отвъд океана за предстоящото участие и на двамата в голяма бойна гала на 15 декември в Коста Меса, Калифорния. Тази гала може да гледате от 5:00 ч. сутринта пряко в ефира на bTV и онлайн на www.btvsport.bg.

В кулминацията на вечерта, в тежка категория, Кобрата ще се боксира срещу изключително опасния поляк Андржей Вавржик, който има над 30 победи на професионалния ринг и само две загуби. Тервел пък ще се изправи срещу много неприятен и коварен американец с обрат гард – Дионардо Майнър, в полутежка категория.

Всяка делнична вечер пък в ефира на bTV, веднага след късните новини, от 23:30 ч., може да гледате по едно специално студио, посветено на пътя на братя Пулеви в бокса, както и за пътя им сега – към поредните изпитания с ръкавици върху ръцете.

Специален гост на водещия Илия Илиев във вторник, във второто издание на това специално студио, беше едно от знаковите имена в българския бокс, един изключителен боксьор и много добър човек – Димитър Щилянов.

Снимка: БТА

Димитър Щилянов е носител на два медала от световни първенства – бронзов от Хюстън през 1999 г. в кат. до 60 кг и сребърен от Белфаст през 2001 г. в кат. до 63,5 кг. Той е двукратен европейски шампион – от Перм през 2002 г. при 60-килограмовите и от Пула през 2004 г. при 60-килограмовите.

Димитър Щилянов отдавна не е на ринга като боксьор, а днес, на 47, той живее своята мечта – да бъде треньор на деца. Прави го като треньор в школата за млади таланти в спортния център на братя Пулеви в София.

Едно видео обръщение на Тервел Пулев трогна до сълзи Щилянов в студиото:

„Здрасти, Митко. Бих искал да ти благодаря за това, че се присъедини към нашия екип, в спортен център Пулев. Познавам те като човек, какъв шампион беше и каква фигура беше в националния отбор, какви умения и знания имаш и бих искал да ти благодаря, че си част от нас. Бъди жив и здрав и продължавай в същия дух“, сподели от Лас Вегас Тервел.

Снимка: БТА

Очите на големия шампион Димитър Щилянов се напълниха със сълзи и той призна:

„Ако не бяха братя Пулеви, аз нямаше да мога да сбъдна мечтата си, да се завърна в България и да бъда треньор в България.“

Щилянов сподели и колко по-ценно става приятелството между тях в хода на времето:

„Годините минават и колкото повече помъдряваме, да не кажа, че остаряваме, толкова по-ценно е да имаш добри приятели, на които да можеш да разчиташ.“