на живо

Колко пъти Кубрат и Тервел са ставали носители на купа „Странджа“? (АНКЕТА)

Тествайте знанията си за братя Пулеви преди боксовата гала в Коста Меса

Колко пъти Кубрат и Тервел са ставали носители на купа „Странджа“? (АНКЕТА)

Колко добре познавате Кубрат и Тервел Пулеви? Оттук до галавечерта в Коста Меса на 15 декември ще тестваме ежедневно знанията ви за родните боксови звезди.

Днес ви питаме:

Колко пъти Кубрат и Тервел Пулеви са ставали носители на купа „Странджа“?

Специалната ни студийна програма, посветена на битките на братя Пулеви на 15 декември, продължава и тази вечер. Всеки делничен ден, от 23:30 ч. по bTV, излизаме на ринга с най-компетентните боксови анализатори, а екипът ни в Съединените щати - репортерът Димитър Тасев и операторът Петър Стоев, ще ви направи свидетели на всеки миг от подготовката на братята.

Това далеч не е всичко! В традиционната дигитална поредица "В ръкавиците на Пулеви" всеки ден очаквайте нов епизод, който ще вдига адреналина и отброява дните до големите битки.

Галата с участието на Кубрат и Тервел ще ви покажем пряко в ефира на bTV, както и тук - на btvsport.bg, на 15 декември в 5:00 ч.

Кубрат ще се изправи срещу Анджей Вавжик. Кобрата не се е боксирал от лятото на 2022 г., когато отстъпи на Дерек Чисора в Лондон. На професионалния ринг балансът му е 29 победи и 3 загуби.

Съперникът му Вавжик е с актив от 34 победи и две поражения в кариерата си. 36-годишният поляк е висок 195 см. Една от загубите на Вавжик е през 2013 г. срещу руснака Александър Поветкин, когато бе нокаутиран.

Зала "Хангара" в Коста Меса е добре позната на Кобрата. Той победи там Богдан Дину, а след това постигна още две победи на американска територия срещу Райдъл Букър и Джери Форест. Последната среща беше през май 2022 г.

Именно в "Хангара" около мача си с Дину Кубрат се запозна с репортерката Джени Суши, а по-късно беше обвинен от нея в сексуален тормоз и изтърпя наказание.

На 15 декември Тервел Пулев ще се бие с коварен противник - Дионардо Майнър (6 победи, 2 с нокаут, 3 загуби и 2 равни).

Американецът е с обратен гард. Той е на 34 години и живее в Тексас, но е от Калифорния. Въпреки че активът му не е толкова впечатляващ, успя да изненада трима непобедени боксьори и да ги надиграе убедително.

Това ще е четвърти американски противник при професионалистите за бронзовия медалист от Игрите в Лондон през 2012 г.

В предишния си мач, отново в Коста Меса, по-малкият брат от прочутата боксова фамилия счупи ребро, но въпреки това нокаутира Джоел Ходжгрийн.