на живо

Кубрат Пулев каза кога ще се бие за световната титла

Господ изпитва всеки един от нас, няма невъзможни неща, каза Кобрата

Кубрат Пулев каза кога ще се бие за световната титла

До дни Кубрат Пулев  ще придобие статут на официален претендент за регулярната титла на Световната боксова асоциация. От тази нощ българинът заема 10-ото място в ранглистата при най-тежките.

Най-добрият българин на професионалния боксов ринг говори пред медиите по време на церемонията за награждаване на най-добрите спортисти на Обединени спортни клубове ЦСКА.

"Очаквам да играя мач за световната титла на WBA. Това е най-важното нещо в момента. Срещата би трябвало да се проведе до 30 март, но би могло това време да се удължи", коментира Кубрат Пулев.

Коланът е притежание на родения в Бейрут германец Махмуд Чар, а абсолютен шампион на асоциацията е Олександър Усик.

Украинецът държи още титлите на WBO и IBF, a на 17 февруари предстои да се изправи срещу британеца Тайсън Фюри, който е шампион на WBC в директен сблъсък за званието абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория.

"Всичката любов на българите се връща, след като съм я показал. Тя циркулира и винаги я оценявам. Дойдох да дам кураж и сили на тези момчета и момичета, които ще бъдат бъдещи шампиони на България. Малките неща помагат и са решаващи", каза още Кобрата.

Снимка: Lap.bg

"Господ изпитва всеки един от нас колко силно желае това, което иска да направи. Няма невъзможни неща. Дава ми се шанс отново за трети път да се боря да световна титла. Природата изпитва всеки един от нас.

Опитвам се с примера си да покажа на младите, които ще са бъдещи шампиони. Вярвам, че ще успея. Няма начин да няма начин, това е моето мото. Въпросът е да го открием", завърши Пулев.

Припомняме, че преди няколко месеца WBA реши, че регулярната титла ще бъде анулирана и организира обединителен мач между носителя към онзи момент Даниел Дюбоа и Усик.

Снимка: Lap.bg

Междувременно Чар, който придоби титлата през 2017 г., но я загуби 4 години по-късно, заради неактивност, обжалва и съдът му възстанови правата му на шампион.

Срещу името на германеца от сирийски произход стоят 34 победи, а срещу това на Кобрата - 30.

Последният мач на Пулев на професионалния ринг бе през декември 2023 г., когато победи по точки Анжей Вавжик на гала вечер в Коста Меса.

42-годишният Кубрат се би за титлите в тежка категория два пъти, но загуби от Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Чар от своя страна е в серия от 6 поредни победи и идва след победа с нокаут над Нури Сефери. Битката им се проведе през декември 2022 г. в Германия. Махмуд печели 20 от срещите си с нокаут и 3 пъти пада с нокаут.