на живо

Кубрат Пулев пред bTV: Противникът ми е опасен, но аз съм подготвен за него (ВИДЕО)

Братя Пулеви вече са в Калифорния

Кубрат и Тервел Пулеви вече са на американска земя, където след около два месеца ще се боксират един след друг на гала вечер в Калифорния. На 14 май Кобрата ще се изправи срещу Андрей Федосов, а веднага след него брат му ще премери сили със Сергей Ковальов.

В предаването "Тази сутрин" по bTV по-големият от братя Пулеви коментира следващия си съперник: "Опасен противник, който ще търси да мачка. Нокаутьор е, бърз е, но аз съм подготвен и смятам, че мога да го победя. Няма да е лесно, но ще го победя", категоричен е родният боксьор.

Снимка: Thriller Fight Club

"Ще тренираме тук, трябва да има минимум 10-15 дни аклиматизация. Има всички условия. Неговата задача (б. ред. - на Тервел Пулев) е доста по-тежка, ще се изправи срещу световен шампион. Надявам се да победи."

"Ако победи, ще е велико за цяла България", добави Кобрата, който се надява в залата отново да има много наши сънародници.

Снимка: instagram.com/ohsnapianduncan/

Боксьорът коментира и войната в Украйна. За него е недопустимо да се случват подобни неща в 21-ви век, но смята, че вина има и у двете страни.

"Жалко за всичко това. За мен това е недопустимо в 2022-а година да се случват подобни неща. Провал на всякакви дипломации и политики. Вина на политиците е, техен провал. Не е допустимо толкова хубав народ като украинците да стават бежанци в 21-ви век. Може утре и ние, както си седим, да сме бежанци. Да напускаме с торбите и багажите. Това е в разрез с всякакъв човешки разум."

"За мен хората трябва да седнат и да говорят. Трябва да има разбирателство, мир. Войната е най-лошото нещо след природните бедствия. Само дипломация трябва, всичко останало налива масло в огъня", каза още Кубрат Пулев.

Вижте повече във видеото.

Тагове:

@