на живо

НА ЖИВО: Кубрат Пулев - Дерек Чисора

Следете с нас един от най-важните мачове в кариерата на Кобрата

Снимка: Reuters

ЧИСОРА ПЕЧЕЛИ!

1:2 СЪДИЙСКИ ГЛАСА - 116-112, 112-116, 114-116

Дванадесети рунд

Кобрата бе по-активен, но Чисора оцеля. Публиката очаква британска победа...

Единадесети рунд

Отличен рунд за Пулев, който трябва да завърши в същия дух, тъй като се очертава изходът от двубоя да бъде определен със съдийско решение.

Десети рунд

Гладиаторска битка в "O2 Aрена"! Кубрат вече има аркада и над дясното си око...

Снимка: Reuters

Девети рунд

Размяна на тежки удари. Чисора пласира мощен ляв прав, но Пулев удържа и дори се присмя на противника си.

Осми рунд

Кобрата нанесе силен ъперкът, с който разклати Чисора, но британецът се измъкна. Последният беше задържан на въжетата преди да бъде спасен от гонга.

Седми рунд

Кошмарен рунд за Кубрат. Чисора отвори аркада над лявото му око и нанесе тежки удари.

Шести рунд

Съперникът успя да пласира няколко удара и повдигна духа на публиката.

Снимка: Reuters

Пети рунд

Чисора продължава с непозволените удари и търси торса на Кубрат. Този рунд обаче отива на сметката на българския боксьор.

Четвърти рунд

Чисора се подпря на Пулев още в началните секунди на тази част. Публиката пее "О, Дерек Чисора", но засега Кобрата изглежда в по-добро състояние и съответно в позиция за победа.

Трети рунд

Родният боксьор търси удари в главата, а неговият противник - в тялото. Чисора обаче продължава с неправомерните такива.

Снимка: Reuters

Втори рунд

Кобрата продължава да бъде по-активен, но и внимателен. Той изчаква своя момент. В същото време Чисора не изглежда в най-добрата си физическа кондиция. Пулев вкара в действие и десния си прав, а в суматохата и съдията отнесе лакът.

Първи рунд

Чисора търси близък бой, докато Кобрата предпочита да държи дистанция. Британецът успя да се възползва от клинчовете и на няколко пъти нанесе тежки удари в торса на Кубрат. Българинът имаше две попадения, а съперникът му отвърна на предизвикателството в последната секунда.

Снимка: Reuters

ПРЕВЮ

Кубрат Пулев и Дерек Чисора се изправят един срещу друг в мач от тежка категория на бокса в "02 Арена" в Лондон за вакантния Интерконтинентален пояс на Световната боксова асоциация (WBA). 

На родна земя британецът търси реванш за загубата в Хамбург през 2016 г., докато Кобрата се надява, че при успех ще се доближи до трети мач за световната титла.

Преди шест години Кубрат победи Чисора със съдийско решение и това му донесе европейската титла. В последния си мач на 14 май тази година българинът се справи категорично с американеца Джери Форест.

Снимка: Matchroom Boxing

Претеглянето показа, че Пулев е с 4 килограма по-лек. Той е 113 кг, а Чисора е 117. Двамата са разменили ролите си от първата среща през 2016 г. в Хамбург. Тогава британецът тежеше по-малко от българина. 

38-годишният Чисора загуби последните си три мача, като не познава победата от октомври 2019 г. Общата му статистика е 32 победи и 12 загуби.

41-годишният Пулев е с актив от 29 победи и само 2 поражения, дошли в мачовете за световните титли срещу Владимир Кличко и Антъни Джошуа.

Снимка: Reuters