на живо

НА ЖИВО: Кубрат Пулев и Махмуд Чар очи в очи

Първа среща между двамата преди мача за регулярната титла на WBA на 30 март

НА ЖИВО: Кубрат Пулев и Махмуд Чар очи в очи
 

Кубрат Пулев и Махмуд Чар очи в очи в София. Двамата се срещнат за първи път в качеството си на съперници днес.

На 30 март Кобрата ще се опита от третия път в кариерата си да стъпи на покрива на света в кралската категория на професионалния бокс.

Неговият съперник Махмуд Чар – настоящ световен шампион във версия Световна боксова асоциация (WBA) се съгласи да защитава безценния си пояс именно срещу Пулев в столицата на България.

Припомняме, че Кубрат Пулев има на професионалния ринг 33 мача, от които 30 победи, между тях 14 с нокаут. Кобрата има 3 загуби в кариерата си: от Владимир Кличко в първия си мач като претендент за световната титла през 2014 г., от Антъни Джошуа при втория си опит да покори световния връх през 2020 г. и от Дерек Чисора през 2022 г.

Махмуд Чар, който е известен в света на бокса и като Мануел Чар, е с 38 мача, 34 победи, 20 нокаута и 4 поражения. Той е роден 1984 г. в Бейрут, висок е 195 см.

За последно, Кубрат Пулев се боксира през декември в Лос Анджелис. Тогава българинът успя да надвие в 10 рунда поляка Анджей Вавжик и по този начин да се превърне в претендент за световната титла.