на живо

Пулев: Дойдох за победа, дано съдиите са обективни

Кобрата и Чисора дадоха официална пресконференция преди двубоя в Лондон

Пулев: Дойдох за победа, дано съдиите са обективни

Кубрат Пулев се чувства напълно подготвен за мача с Дерек Чисора в събота вечер в Лондон. На официалната пресконференция преди двубоя българинът заяви, че се надява съдиите, които са англичани, да са обективни. 

"Винаги съм щастлив, животът е рай. Сигурен съм в себе си, вярвам в себе си. Не говоря толкова много, но казвам истината и съм честен. Проведох страхотна подготовка с екипа си, направихме сериозни тренировки, готови сме. Всеки заслужава втори шанс и за хората ще бъде интересен мач. Тази битка има история, не е от сега за сега", бяха първите думи на Пулев на брифинга.

Снимка: Matchroom Boxing

"Ще видим кой е по-добър отпреди. Моят стил е малко по-различен и ще видим в събота как съм се променил. Стилът ми е много по-пресиращ. Никой не може да каже как ще завърши мачът, това не е билярд, а бокс тежка категория. Имам много сила, енергия и мога да кажа, че всеки рунд ще бъде труден за Дерек. Дойдох за победа, после ще видим за нокаут. Той също се е променил към добро, мисля, че е много по-умен и балансиран отпреди. Ще бъда внимателен за това, защото го прави по-силен опонент отпреди", продължи българинът.

"За мен този мач е много важен, за него също. Ще дам всичко, сигурен съм, че ще бъде страхотен мач. Надявам се реферите да са честни, съдиите да са честни, защото ще се бием в Англия и те ще са британци. Той каза, че за него е война, за мен не е, не го мразя", допълни Кобрата.

Брифингът не премина спокойно. Точно както преди шест години в Хамбург, двамата си размениха закани, след което започнаха да се блъскат, но намесата на охранителите предотврати по-сериозни ексцесии.

Пулев вече победи Чисора през 2016 г. Британецът е в серия от три загуби по точки. Две от пораженията бяха от Джоузеф Паркър, а едно - от Олександър Усик.

На 14 май Пулев победи убедително Джери Форест в Лос Анджелис, като стремежът е за трети път да излезе в битка за световната титла.