на живо

Пулев пред bTV: Защо да съм разочарован? Това е спортът!

Вижте първо ексклузивно интервю на българския боксьор след загубата му от Дерек Чисора

Пулев пред bTV: Защо да съм разочарован? Това е спортът!

Загубата от Дерек Чисора след тежкия 12-рундов боксов спектакъл в Лондон не разочарова Кубрат Пулев. Секунди след като слезе от ринга той говори само пред пратениците на bTV в британската столица. 

"Това е спорт" - беше философското заключение на Кобрата. И резултатите го показват! 

Третата загуба в професионалната кариера на българина дойде след съдийско решение и 2:1 гласа в полза на Чисора. 

"Добре беше, но сами виждате, че когато не е убедителна победата, никой не може да каже какво ще стане. Все пак сме в Лондон. Едни глави през цялото време се биеше, никой не ги виждаше. Каква комуникация със съдията? Знаете, че има една приказка в България "Тарикат мъж не писка", категоричен е Кобрата. 

Снимка: Reuters

Той не пропусна да благодари на почитателите на бокса, които го подкрепяха както у нас, така и в Лондон. По време на мача залата беше огласяна от възгласи "Българи-юнаци", а присъствието на родни фенове беше осезаемо, въпреки домакинския статус на Чисора.

"Благодаря на всички хора, които дойдоха да ме подкрепят. Играхме добър мач. Но така е в спорта - понякога побеждаваш, понякога губиш. Според мен, аз му вкарах повече чисти удари, но... Тук и публиката, и всичко... Защо да съм разочарован? Това е спортът все пак! Поздрави на цяла България и благодаря на всички за подкрепата", каза Пулев.

Снимка: Reuters

До момента Пулев беше губил само два мача в професионалната си кариера, и двата за световните титли в тежка категория - срещу Владимир Кличко (2014) и Антъни Джошуа (2020).