на живо

Пулев: При децата няма интриги. Зареждат ме с любов

Боксьорът гостува в Раковски заради инициативата "Победи насилието"

Пулев: При децата няма интриги. Зареждат ме с любов

Малко повече от месец преди да се завърне на боксовия ринг и да се изправи в сблъсък за една от световните титли на WBA (редовна) в тежка категория срещу Махмуд Чар, Кубрат Пулев посети учениците в Основно училище "Христо Смирненски" в Раковски. 

Причината за гостуването му е инициативата "Победи насилието". Малчуганите бяха запленени от думите на боксьора, който им даде поучителни примери от собствения си живот.

"Любов - това е най-зареждащото, което може да се случи на човек. Аз наистина не мога да изкажа благодарността си и любовта си, отношението и енергията, с която зареждат тези деца. Те са в години, в които няма интриги и долни номера. Те са толкова чисти и са уникални. Невероятни са.", заяви Пулев пред bTV.

"Исках да има повече родители, защото лично за мен, за да има превенция срещу насилието, това трябва да тръгне от семейната среда. Там най-много влияе това нещо", категоричен беше Пулев.

Снимка: bTV

В момента той е в усилена подготовка за предстоящия мач на 30 март в София. Срещата с децата обаче наруши за кратко програмата му.

Снимка: bTV

"Бях обещал, пък мачът излезе междувременно. Много са настоятелни от училището и Раковски. Бях обещал, а аз си държа на думата. Една тренировка по-малко ще направя. Няма как!", каза Кубрат. 

Той получи много подкрепа и подаръци от децата, които търпеливо изчакаха за снимка с боксьора. Организаторите пък се бяха постарали, посрещайки Пулев с хляб, сол и изпълнение на гайда. 

Снимка: bTV