на живо

Той се завърна! Силна подкрепа за Кубрат преди мача с Чар!

Легендарен боксов спец ще помага на Кобрата

Lap.bg

Ново-старо попълнение в щаба на Кубрат Пулев преди мача с Махмуд Чар в София! До българския боксьор отново ще застане треньорът Ули Вегнер. Информацията е на германското издание "Билд".

Пулев ще се изправи срещу Чар в мач за световната титла, версия Световна боксова асоциация (WBA) на 30 март. 

81-годишният Вегнер ще пристигне у нас за последните дни на подготовката и ще бъде в ъгъла на Кобрата по време на срещата.

"В момента не ми е възможно да съм до него, на място. Но ще се грижа за Кубрат в последната важна фаза от подготовката 10 дни преди мача", казва той пред "Билд".

Снимка: Lap.bg

"Точно този момент е много важен. Всеки спортист е различен. Някой се нуждае от още тренировки, друг - от възстановяване на мускулите преди мача. Трябва да имаш доста опит, за да разбереш", казва специалистът.

Кубрат тренира под ръководството на Вегнер от януари 2015 г. и постигна цели 8 поредни победи - срещу Джордж Ариас (Бразилия) на 17 октомври 2015 г., Морис Харис (САЩ) на 5 декември 2015 г., Дерек Чисора (Великобритания) на 7 май 2016 г., Самюъл Питър (Нигерия) на 3 декември 2016 г., Кевин Джонсън (САЩ) на 28 април 2017 г., Хюи Фюри (Великобритания) на 27 октомври 2018 г., Богдан Дину (Румъния) на 23 март и Райдъл Букър (САЩ) на 9 ноември 2019 г.

Снимка: Lap.bg

Последва загубата от Антъни Джошуа в битката за световните титли в тежката категория. Двубой, на който Вегнер не присъства, защото по същото време се бореше за живота си в реанимация в болница в Германия, след като се зарази с Ковид по време на заключителния лагер с Кубрат в България. След това той трябваше да се възстановява от счупване на бедрената кост и да преживее 7 операции. "Билд" съобщава, че специалистът наскоро е претърпял и сърдечна интервенция.

Снимка: Lap.bg