на живо

Започва се: Пулев vs Чар – очи в очи в София (ВИДЕО)

Кобрата свиква пресконференция, за да обяви официално битката за световната титла

Започва се: Пулев vs Чар – очи в очи в София (ВИДЕО)

Обратното броене до заветния мач за световната титла по бокс в тежка категория на Кубрат Пулев вече започна. На 30 март, в София, Кобрата ще се опита от третия път в кариерата си да сбъдне най-голямата мечта на покойния си баща Венко - да стане властелин на планетата в кралската категория на професионалния бокс.

Неговият съперник отдавна е ясен: Махмуд Мануел Чар – настоящ световен шампион, версия Световна боксова асоциация (WBA). Сириец с германски паспорт, който се съгласи да защитава безценния си пояс именно срещу Пулев.

Снимка: Lap.bg

Двамата ще се срещнат очи в очи за първи път в качеството си на съперници. Това ще се случи този четвъртък (22.02) в София.

Чар пристига у нас специално за пресконференцията, в която ще участва съвместно с Кубрат. Тя е от 12:00 ч., в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“.

Кубрат Пулев има на професионалния ринг 33 мача, от които 30 победи, между тях 14 с нокаут. Кобрата има 3 загуби в кариерата си: от Владимир Кличко в първия си мач като претендент за световната титла през 2014 г., от Антъни Джошуа при втория си опит да покори световния връх през 2020 г. и от Дерек Чисора през 2022 г.

Снимка: Lap.bg

Махмуд Чар, който е известен в света на бокса и като Мануел Чар, е с 38 мача, 34 победи, 20 нокаута и 4 поражения. Той е роден 1984 г. в Бейрут, висок е 195 см.

За последно, Кубрат Пулев се боксира през декември в Лос Анджелис. Тогава, едва държащ се на краката си заради тежка вирусна инфекция и висока температура, българинът успя да надвие в 10 рунда поляка Анджей Вавжик и по този начин да се превърне в претендент за световната титла, която е притежание на Чар.

Чар не се е боксирал от 2022 г., когато за последно побеждава с технически нокаут албанеца Нури Сефери в Хамбург. Чар е в серия от 6 поредни победи от 2016 г., като през 2017 г. печели вакантната световна титла, версия WBA, когато надиграва Александър Устинов – противник, който и Кобрата побеждава още по пътя си към първата атака към върха в тежка категория срещу Кличко.

Снимка: Lap.bg