на живо

Казусът "Изборен конгрес" (ВИДЕО)

Атанас Фурнаджиев твърди, че писмено си е подал оставката

Казусът "Изборен конгрес" (ВИДЕО)

Временно или постоянно ще бъде следващото избрано ръководство на Българския футболен съюз? В интервю за bTV вицепрезидентът на централата Атанас Фурнаджиев разкрива, че консенсус по темата няма и е въпрос на юридическо тълкувание.

Датата 25 юни е официално обнародвана и няма изгледи конгресът да не се състои.

До момента част от членовете на Изпълкома на БФС бяха категорични, че след като конгресът е извънреден, то новоизбраният президент би следвало да е временен. Атанас Фурнаджиев обаче внася яснота, че казусът не е едностранен.

"Това е юридически казус, доколкото това, което аз знам, разговаряйки с юристи – това е извънреден конгрес и на него избраното ръководство би следвало да бъде с мандат до следващия редовен конгрес, който ще бъде догодина февруари.", каза Фурнаджиев.

Снимка: Lap.bg

В устава на БФС няма извънреден или редовен като терминология, но бизнесменът смята, че ако всички членове на Изпълкома са подали оставка, и ако всички клубове го поискат, то конгресът може да се превърне в постоянен. 

Оказва се обаче, че не всички членове на Изпълкома са си подали оставките, а само петима: "Аз си подадох оставката още в самия ден, писмено пред Изпълкома. Имаме колеги, които твърдят, че не са подавали оставка, има аудиозапис от заседанието, може да се провери и да се види устно. Тогава всички казахме, че подаваме оставка.", уточни Фурнаджиев, като добави, че властта в БФС му носи само допълнителни разправии.

Ще остане ли Фурнаджиев във футболната власт, в кого е вината за състоянието на българския футбол и какво би било решението - гледайте в предаването "Тази неделя" на 25 април.