на живо

Бербатов коментира случая "Санчо"

Юнайтед върна крилото в Дортмунд след скандал

Димитър Бербатов коментира преминаването на Джейдън Санчо от Манчестър Юнайтед под наем в бившия му отбор Борусия Дортмунд. До януарската раздяла се стигна след конфликт между Санчо и мениджъра Ерик тен Хаг.

"Ако сър Алекс (Фъргюсън) все още беше тук, Санчо щеше ли да направи това? Никога не би си позволил подобно нещо, сигурен съм.", заяви Бербатов пред "Дейли Мейл".

"Когато се оплаквате и правите ситуацията публично достояние, както в случая със Санчо, вие показвате известно неуважение към треньора. Разбира се, че той ще вземе драстично решение и ще ви накаже по някакъв начин."

"Тен Хаг очевидно обича нещата да се случват по неговия начин и го показа преди време с Роналдо. Той явно обича дисциплината. И когато Санчо направи нещо обидно, може би частично нарушавайки тази дисциплина, треньорът, разбира се, ще каже нещо или може би ще го отстрани от отбора.", продължи Бербо, който носи екипа на 20-кратния англйски шампион между 2008 и 2012 г.

"За сър Алекс беше по-лесно да контролира, защото спечели и постигна всичко. Но той е работил, за да стане сър Алекс Фъргюсън. Когато нещо подобно се случи сега с мениджър, който работи от една година, това означава, че авторитетът му не е толкова силен."

Санчо подразни и феновете на "червените дяволи", целувайки емблемата на Борусия Дортмунд в едно от видеата, които германският вицешампион качи след завръщането му.