на живо

Изненада: Вижте кой е най-скъпоплатеният играч във Висшата лига (ВИДЕО)

Всички смятаха, че това е Арлинг Холанд, но се оказа съвсем друг

Изненада: Вижте кой е най-скъпоплатеният играч във Висшата лига (ВИДЕО)

Безспорно Висшата лига е едно от най-силните първенства на света. Това води и до присъствието на част от най-добрите и скъпи играчи. 

Вестник L'Equipe разкри кои са петте най-скъпоплатени футболисти в елита на Англия. Напълно логично в клуба на богатите попаднаха играчи от Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Ливърпул. Ето кои са те:

Снимка: Reuters

Кевин Де Бройне повежда престижната класация на френското издание. Една от звездите на „гражданите“ заработва по 1.7 милиона паунда на месец, което се равнява на 425 000 на седмица и на 20 400 000 на година. Белгиецът защитава цветовете на Сити от 2015 г. насам и за този период си заслужи честта да бъде втори капитан на тима. През този сезон полузащитникът може да се похвали с 6 гола за 36 мача във всички турнири.

Снимка: Reuters

След него се нарежда друга звезда на „гражданите“ – Арлинг Холанд, което може да се счита за изненада, имайки предвид шума, който се вдигна около неговия трансфер през миналото лято, както и фурора, който прави. Норвежецът печели по 402 250 паунда на седмица. Нападателят няма спиране през настоящата кампания и разплака множество съперници, отчитайки се с 42 попадения за 37 срещи.

Снимка: Reuters

Със същата заплата в седемдневен период може да се похвали и Давид де Хеа. Вратарят на Манчестър Юнайтед играе за клуба от 2011 г. и на този етап изглежда като несменяем титуляр. През 2022/2023 испанецът се отчита с 18 чисти мрежи за 42 двубоя.

Снимка: Reuters

В подреждането се намесва и един от лидерите на Ливърпул. Това е Мохамед Салах, който разбива хегемонията на отборите от Манчестър. В джоба на египтянина влизат по 373 750 паунда на седмица и 1.495 милиона за 30 дни. На сметката на нападателя личат 22 гола за 39 мача.

Снимка: Reuters

Вратата затваря друг играч на „червените дяволи“ в лицето на Джейдън Санчо. Англичанинът прибира толкова, колкото и Салах. Футболистът на Юнайтед имаше известни колебания през сезона. Крилото има 5 попадения в рамките на 25 мача през кампанията.