на живо

Борислав Младенов пред bTV: Ям по 4-5 пържоли на вечеря, но тренирам по 8 часа на ден (ВИДЕО)

Радвам се, че ме свързват с баща ми, защото искам да го задмина, подчерта баскетболистът на Виртус Имола

Борислав Младенов пред bTV: Ям по 4-5 пържоли на вечеря, но тренирам по 8 часа на ден (ВИДЕО)

Когато баща ти е Георги Младенов, няма как баскетболът да не ти е в кръвта. Той е настоящето и бъдещето на една фамилия, която има запазено място на българската и европейска сцена.

Снимка: Евгений Милов

Борислав Младенов споделя, че за него е стимул да задмине своя баща в играта под двата коша. Баскетболистът, който прекара миналия сезон във Виртус Имола в италианската Серия Б, бе гост в предния епизод на подкаста „За спорта без клишета“. Пред водещия Петър Бакърджиев бившият младежки национал сподели, че се цели да играе в НБА и Евролигата. Крилото говори за отказа да бъде част от националния отбор това лято, за тренировъчния си и хранителен режим, както за манията си към баскетбола.

Снимка: Евгений Милов

На последния домакински мач имахме над 1500 зрители. Той бе за оставане в дивизията, по принцип на домакинските ни мачове идват по 1000, 1100 души. Спечелихме плейаута с Анкона за оставане в третото ниво на италианския баскетбол. Усетих близост с публиката Виртус Имола още от първия мач, което е нещо невероятно. Бях избран в Идеалната петица на Серия Б. За мен това беше малък успех.

Снимка: Евгений Милов

Имах тежка контузия, върнах се в игра след чупване на глезен и скъсана връзка. Изминалият сезон беше много добър за мен и аз съм доволен. Тренирам по 8 часа на ден. Обичам да се държа във форма, така ме е научил баща ми. Не ми е писнало да ме свързват с него. Аз се радвам, че го правят, защото все пак искам да го надмина и това е като стимул за мен“, споделя той.

Снимка: Евгений Милов

 „Целя се най-високо – НБА или Евролига. Казвам го без да се срамувам. Смятам, че мога да го постигна, знам какъв характер съм, как тренирам и как се отдавам на баскетбола. Времето ще си покаже всичко, към този момент държа главата долу и се старая да ставам все по-добър. Аз съм Борислав, а не баща ми, който е направил много в миналото. Още не съм постигнал нищо в моя живот.

Снимка: Евгений Милов

Александър Везенков е успял в нещо, което не всеки може да успее. Уникално е българин да стане MVP на сезона в Евролигата. Много се радвам за него, като дете имах една, две тренировки с Везенков. Той играе много спокойно, не го интересува срещу кого, просто отива и го прави. Много малко хора могат да приемат баскетбола по този начин. Той показва, че е най-добрият. Ако отиде в НБА, ще бъде нещо уникално“, отбеляза 22-годишният баскетболист.

Сутрин закусвам 6 яйца с бекон, докато следобеда залагам на паста. Вечерям 4/5 пържоли с ориз. Сам се оправям в Италия."

Получих повиквателна от Росен Барчовски за националния отбор това лято, но отказах. В края на месеца ще замина за Италия. Ако приема поканата и си тръгна в края на юни, това ще изглежда неуважително от моя страна. Имам планове за моето бъдеще и не знам какво ще се случи, затова отказах. Аз не съм човекът, който да определя дали е нужен на националния отбор. Трябва да си го заслужа.

Снимка: Евгений Милов

Толкова съм вманиачен в баскетбола, че това даже е бонус. Някои не могат да ме разберат и ме мислят за луд, но имам цели, които искам да постигна и те минават през много лишения. От малък се лишавам от забавления. Когато завърших училище, не отидох на бала, защото не беше важно за мен. Моят най-важен момент в живота ми е да видя баща ми е горд с мен. Той и моята майка 20 години продължават да осигуряват това, от което имам нужда. Искам да им го върна по някакъв начин. Когато ме видят успял, да си починат и да продължат животите си без да правят нищо”, разкрива Младенов

Още от гостуването на Борислав Младенов можете да видите във видеото.

Спортния ни подкаст може да намерите още в официалния канал на bTV Media Group в Youtube - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap, в Apple: https://apple.co/3EuhDCN и Google Podcasts: https://bit.ly/3G5f2jQ.