на живо

Лечков: Жена ми сама пере екипите на футболистите в Сливен

Гледайте епизод 24 на подкаста "За спорта без клишета"

Гост в епизод 24 на подкаста "За спорта без клишета" е една от най-колоритните личности в българския футбол - Йордан Лечков. Легендата от "златното поколение" е вицепрезидент на БФС от 2005 г., но твърди, че никога не е искал той да бъде шеф на футбола, защото "всеки трябва да си знае мястото".

За най-силен период в кариерата си смята престоя си в "Хамбургер". След световното в САЩ обаче му се налага да си тръгне.

"Беше голямо предизвикателство навремето да отидеш в Германия. Разсъждаваше се, че там е "желязната лига". Смяташе се, че е много трудно да се играе в Бундеслигата. След световното някой трябваше да ми подскаже, че трябва да се махна от Германия. В самия град Хамбург нямахме проблеми, но по чуждите терени на всички мачове имаше освирквания", разказа той.

Засегната бе темата за назначението на новия национален селекционер - сърбинът Младен Кръстаич и защо не бе предпочетен българин. 

"Любо Пенев и Петър Хубчев сами си затвориха вратите за националния. Няма по-хубаво нещо от това да имаш такива имена, добри треньори са. Националният отбор е трамплин за всеки един селекционер и футболист. През всичките тези години не сме се месили на никого. То няма и как", категоричен е бившият полузащитник.

Той коментира и пререканията си с Димитър Бербатов. "Скарването трябва да има две страни. Аз не участвам. Няма нищо лошо всеки да си каже позицията, но когато вкараш личен мотив, това вече ме дразни. Предпочитам да ми кажат нещо в очите, вместо зад гърба. Няма да чуеш Данчо Лечков да е говорил зад гърба на някого."

Какво още каза Лечков за избора си на ризи, опитите си да възроди футболния отбор на "Сливен" и човешките отношения в семейството и обществото -  гледайте и слушайте в епизод 24 на "За спорта без клишета".  

Епизод 24 ви очаква в новия ни сайт btvsport.bg - ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify.