на живо

Младенов: Ганчев употреби мен и другите легенди. Управлява ЦСКА все едно си е в Ловеч!

Стойчо Младенов е гост в епизод 28 на подкаста "За спорта без клишета"

Младенов: Ганчев употреби мен и другите легенди. Управлява ЦСКА все едно си е в Ловеч!

Искам единен ЦСКА преди да си отида от този свят. Това заяви в епизод 28 на подкаста "За спорта без клишета" новият оперативен директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов.

Наскоро Екзекуторът на "Ливърпул" стана част от ръководството на тима, който играе домакинските си мачове на стадиона в Бистрица, и разбуни духовете сред "червените" фенове. Веднага бе заклеймен като "предател", но самият Младенов твърди, че не е имал друг избор, тъй като на "Армията" е бил употребен и захвърлен.

"В ЦСКА винаги е съществувала една мистика, тайнственост. Имаше (преди) една последователност в политиката на ЦСКА, всички ръководители я спазваха. На най-добрите и заслужили футболисти даваха възможност да продължат да работят в системата на ЦСКА, докато сега се получава обратното - употребяват ни и ни захвърлят. И ни принуждават да взимаме такива решения, каквото взех и аз", започна Младенов. 

Снимка: bTV

"Любовта ми към ЦСКА никой не може да ми я отнеме. Това, че съм преминал сега в ЦСКА 1948 - един клуб, създаден и основан от фенове на ЦСКА, и бивши мои колеги... Искам да попитам защо ние сме там? Бяхме употребени и изхвърлени. Мен ме принудиха. Отнесоха се много лошо с мен. Отношението след декември беше катастрофално! Къде да отида? Тук виждам, че цесекарството се спазва."

Той разкри и защо е решил да премине в ЦСКА 1948. "Целта на моето влизане в ЦСКА 1948 - да имаме единен ЦСКА. Никой не приема две ЦСКА-ата. Не може да има такова разделение. И аз така мислех, и на мен така ми говориха, че ЦСКА 1948 е създаден, за да пречи на другото ЦСКА, но сега се убедих, че не е така. В клуба, в който ще работя, не пречим на никого. Една от задачите ми е да стоплим отношенията с ЦСКА, да имаме разбирателство. Да имаме единен ЦСКА. ЦСКА на феновете. Вие представяте ли си, ако се обединим всички, какъв ЦСКА може да притежаваме? Аз си го представям и мечтая за това!"

Снимка: bTV

"Мисля, че съм на точното място. Отново съм сред свои."

"Знам, че феновете се засегнаха много. Знам за тяхната реакция и тяхното разочарование, но във времето те ще разберат защо съм прав и защо съм отишъл тук. Защото искам единен ЦСКА и тук мога да работя за този единен ЦСКА. Никой не го устройва да има две ЦСКА-ата. И във времето ще видите отново, че имаме един ЦСКА. В това съм убеден, защо тези, които работят в 1948, са не по-малко цесекари от тези, които в момента са на "Армията". Не по-малко", категоричен е специалистът.

Преди около година Младенов замени Любо Пенев начело на ЦСКА и двамата дългогодишни приятели си размениха реплики чрез медиите. Сега заедно ще работят в ЦСКА 1948, но Младенов успокои Ел Голеадор, че няма намерение да го сменя.

Снимка: bTV

"Любослав Пенев да не се притеснява, никого не искам да сменям. Аз си имам други задължения. Той каза, че има мнение за мен, аз имам за него. Важното е да работим за общите цели на клуба. Приключих с треньорството", заяви бившият наставник на казахстанския "Кайрат".

Какво каза Младенов по адрес на бившия си работодател Гриша Ганчев и защо смята, че той управлява клуба "все едно си е в Ловеч" - гледайте във видеото.

Епизод 28 ви очаква в сайта btvsport.bg - ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify.