на живо

Светослав Вуцов пред bTV: В България си неудобен, когато казваш истината (ВИДЕО)

Гледам да не повтарям грешките на баща ми, допълва още вратарят на Славия

Светослав Вуцов пред bTV: В България си неудобен, когато казваш истината (ВИДЕО)
 

Той е закърмен с футбола. И няма как да не е, когато е наследник на имена като Иван и Велислав Вуцови. Светослав Вуцов смята, че когато казваш истината в България, това те прави неудобен.

Снимка: Евгений Милов

Футболистът на Славия гостува в поредния епизод на подкаста „За спорта без клишета“. Пред Петър Бакърджиев вратарят споделя, че гледа да не повтаря грешките на своя баща, когато става дума за изказвания. 20-годишният страж говори още за проблемите в българския футбол и наличието на огромния брой чужденци, както и за работата на треньорите. 

Снимка: Евгений Милов

Баща ми е много искрен човек. Понякога прибързва, но прави всичко с чиста душа и сърце, винаги иска правдата да възтържествува. Аз съм още млад и гледам да не повтарям неговите грешки. В България, когато казваш истината, почти винаги си неудобен и това пречи във всякакъв план. Гледам да се пазя колкото се може повече от такива изказвания. Това е реалността, в която живеем. Искреността е изиграла лоша шега на много хора.

Снимка: Евгений Милов

На 16-годишна възраст израснах с 20 сантиметра за едно лято. Когато не продължих с Левски, вътрешно се амбицирах, че имам възможност да покажа, че са изтървали талант в мое лице. Имах късмета да попадна на доста добри треньори след престоя ми в Левски, които ме научиха на много неща, за което съм благодарен. В Царско село Мирослав Митев бе всичко в едно за мен. Той ме научи, че независимо колко си уморен, никога не трябва да бягаш от работата", сподели той.

Снимка: Евгений Милов

Не съм чувал, че баща ми е помагал във футбола, защото когато започнах да тренирам, вече бях в школата на Царско село. Никой не обръщаше внимание на школата на отбора. Тогава нито ме викаха в националния отбор, нито бях някой, просто пазех добре. Имах късмета, че от 15-годишен тренирах всеки ден с мъжете.

Снимка: Евгений Милов