на живо

Весела Димитрова: След Париж се отказвам и отивам да работя в книжарница

Гледайте епизод 32 на подкаста "За спорта без клишета"

Весела Димитрова: След Париж се отказвам и отивам да работя в книжарница

Преди всяко състезание се отказвам, много ми е изтощително. Дори вечер, преди състезанието, си подготвям речта за пред Илиана Раева. Ще изкарам още малко, до олимпиадата в Париж, пък после ще видим!

Това заяви треньорът на ансамбъла ни по художествена гимнастика Весела Димитровa в епизод 32 на подкаста "За спорта без клишета".

Само преди няколко дни новият ни състав спечели световната титла в многобоя на шампионата, който се проведе в София. Димитрова разкрива, че точно преди първенството е сменила и петото момиче в тима.

"Много трудно ми беше в началото (б.ред. - с новия ансамбъл). Смених ги една по една, накрая останаха пет нови момичета преди световното. Дори малко закъснях след олимпиадата (в Токио). Трябваше да започна по-рано подготовката. При нас трябва всяка с всяка да си пасне като характер. Много са важни отношенията вътре в отбора", категорична е специалистката, която изведе България до олимпийска титла на Игрите в японската столица.

Снимка: Евгений Милов, bTV

"Нямам желание да ходя някъде, за да работя за някой друг. Това ми е абсолютно достатъчно. Най-много до олимпиадата ще бъда тук и после може би ще работя в книжарница. Малко съм трудна в общуването с хората, но може би ще се науча."

Тя има позитивни очаквания за Париж 2024: "Трудът е в основата на всеки успех. Ако се трудиш, няма как да не успееш. Трябва си обаче и малко спортен късмет."

Какво още сподели Весела Димитрова за ролята на психическото напрежение, очакванията и правилния екип - вижте в епизод 32 на "За спорта без клишета".

Епизод 32 ви очаква в нашия сайт btvsport.bg - ТУК: https://btvsport.bg/za-sporta-bez-klisheta/

В официалния канал на bTV Media Group в Youtube, в който може да влезете само с един клик на мишката - ТУК: https://www.youtube.com/c/bTVMediaGroup

Епизодите може да слушате и в Spotify: https://open.spotify.com/show/0n1MulTVKNQ4mrMqORO4ap.