на живо

Братята в сянка

Талантът във футболните семейства не се разпределя по равно

В световната футболна история има много случаи на братя, които преследват една и съща мечта - да бъдат най-добрите на терена. Но талантът обикновено не се разпределя по равно в семействата и спортните умения на единия поставят в сянка качествата на другия.

Ето няколко примера:

Серхио Агуеро и Гастон дел Кастийо

19-годишният Кастийо ще се опита да достигне успеха на батко си в Примера дивисион. Той наскоро премина в „Кадис”, а кариерата му, както и на звездата на „Манчестър Сити” започна в „Индепендиенте” .

Луис и Паоло Суарес

Футболистът на „Барселона” е от голямо семейство. Освен него със сериозни постижения на „зеления килим” може да се похвали по-големият му брат Паоло, който е нападател на салвадорския „Сонсонанте”. Той е избран за Играч на годината на Ел Салвадор и играе за националния отбор на страната.

Марио и Инок Балотели

Малкият брат на "скандалния" Марио Балотели в момента играе в подвизаващия се в италианската Серия „Д” отбор на „Чита де Фолиньо”. 23-годишният Инок също е нападател.

Роналдиньо и Роберто де Асис Морейра

Преди да стане агент на брат си, Роберто се подвизава в първенствата на седем различни държави. Кариерата му продължава 14 години, а във визитката му личат отборите на „Спортинг” Лисабон и „Сион”.

Райън и Родри Гигс

Братът на футболиста на „Манчестър Юнайтед” с най-много мачове в историята на клуба, така и не успя да намери правилния отбор за себе си в Уелс или в по-долните нива на Англия.

Сантиаго, Давид и Естебан Солари

Естебан Солари е далеч от успехите на Сантиаго в „Реал” Мадрид. Преминава през девет различни първенства преди да се установи в еквадорската Серия „А”. Третият брат – Давид, наскоро премина в отбор от втория ешалон на Аржентина, а преди това записа четири сезона в Израел.

Кака и Дигао

По-малкият от двамата братя премина в младежката формация на „Милан” през 2004 г. Играл е за „Римини” и „Ню Йорк Ред Булс” преди да окачи бутонките на пирона през 2011 г.

Диего Армандо, Уго и Раул Марадона

Братята на един от най-добрите футболисти за всички времена не постигат много в спортната си кариера. За кратко Уго е играч на „Наполи”, а по-късно записва няколко сезона в Япония.

Раул не се справя добре в младежкия отбор на „Бока” и затова се подвизава по терените на Канада и Япония.

Карлос и Алан Валдерама

Единственият успех на Алан Валдерама е титлата в колумбийската Примера А с Милонариос през 1994 г.