на живо

Даниел Асенов: Чувствам се ощетен (ВИДЕО)

Нова група родни спортисти се завърна от олимпийските игри в Рио

Getty Images

Поредната голяма група български спортисти се завърна от олимпийски игри в Рио де Жанейро.

Надеждата ни за медал в бокса Даниел Асенов отпадна на осминафиналите в категория до 52 кг. Загубата му обаче постави под съмнение съдийската безпристрастност на турнира. Няколко дни след елиминирането на Тайсъна от Кукорево и вследствие на множество оплаквания от различни делегации, Международната боксова федерация (АИБА) отстрани част от съдиите на мачовете в Рио.

"Дадох всичко от себе си, не можах да зарадвам България, ще продължавам да тренирам и 2020 г. надявам се да донеса радост за България".

"Абсолютно всички треньори от другите делегации дойдоха при мен, при моите треньори, казаха, че за тях аз съм победител, но не мога да се оправдавам: загубата си е загуба. Чувствам се ощетен, но не мога да върна времето назад", каза европейският ни шампион.

Спортист номер 1 на България за 2015 г. Габриела Петрова бе изключително разочарована след слабото си представяне в Рио:

"До последно вярвах, че ще успея да се реализирам на олимпиадата, един финал ми се струваше, че е в рамките на възможностите ми, може би малко късмет не ми достигна. Цялата година малшанс", каза лекоатлетката.

Борецът ни в класическия стил Николай Байряков завърши на пето в категория до 85 кг. Той е един от най-добре представилите се български спортисти на олимпийските игри до момента:

"Честно казано не очаквах такъв резултат да постигна. Имаше много по-големи фаворити от мене, но беше моя ден. Концентрирах се събрах всичко от силите си и си казах, че трябва да дам максималното от мен. Последната среща умората доста ми натежа, имах доста кратко време за почивка", каза той.

Елис Гури не успя да се пребори за медал в категория до 98 кг в класическия стил на борбата. Той призна, че Рио 2016 ще бъде последното му участие на олимпийски игри:

"За някои хора седмо място на олимпийски игри е много хубав резултат, ама за мене не е много хубаво, защото и миналата олимпиада в Лондон 2012 пак бях на седмо място. Очаквах малко по-добър резултат. Мисля, че това ще е последното ми състезание", заяви Гури.