на живо

$1 милиард: Тейлър Суифт изгрява на Super Bowl

Звездата вече преговаря с NFL в името на рекордни приходи

Тейлър Суифт ще бъде голямата звезда по време на Super Bowl Halftime Show догодина. Целта е тя да помогне за генерирането на космически приходи в размер на 1 милиард долара.

Суперзвездата отхвърли офертата да участва в шоуто в Лас Вегас по-рано този месец, когато Канзас Сити Чийфс на гаджето й Травис Келси драматично победи Сан Франциско 49ърс. Тя просто искаше да се наслади на мача, като за целта специално се прибра от турнето си в Япония.

Шефовете на NFL отсега опитват да подсигурят бляскаво присъствие за Super Bowl през 2025 г. в Ню Орлиънс. А хората с парите вече предвуксват гигантските печалби.

Прогнозите са, че евентуалното участие на Суифт може да превърне двубоя в най-гледания за всички времена. Самото й присъствие в Лас Вегас е осигурило рекордни приходи и гледаемост с колосалните 123 милиона зрители.

Очаква се певицата да привлече дори зрители, които въобще не се вълнуват от американски футбол. Както и по-младата аудитория, която е най-интригуваща за рекламодателите.

Цената на рекламен клип може да скочи с 1 милион долара до 8,5 милиона. А това би повишило приходите от 750 милиона до 1,3 - 1,5 милиарда долара, изчисляват експертите.

А ако в комплект със Суифт до зрелището за трета поредна година стигне Канзас Сити Чийфс, това ще бъде най-голямото спортно събитие, излъчвано в историята на САЩ. Потенциалните зрители се оценяват на 140 милиона. Романтичната връзка на изпълнителката и Травис е смятана за най-големия подарък, който лигата някога е получавала.