на живо

Дидие Дешан: Ще играем с повече гордост от всякога (ВИДЕО)

Надписът "Свобода, Равенство, Братство" осветява "Уембли"

Getty Images/Guliver Photos

Ден преди очакваната с огромен интерес приятелска среща между Англия и Франция, селекционерът на "петлите" Дидие Дешан заяви, че е доволен от задружието в тима след трагичните събития в Париж, при които загинаха 129 човека. Наставникът разкри, че играчите, които в петък наблюдаваха случващото се във френската столица от съблекалнята на "Стад дьо Франс", са преживели трудно последните дни, но ще излязат на "Уембли", за да покажат истинско обединение и солидарност с всички, засегнати от атентатите.

„Тук сме, за да играем за страната си и нейните цветове с още повече гордост от обичайното. Мачът ще бъде изпълнен с емоции, но ние сме длъжни да представим Франция с достойнство, по най-добрия възможен начин, в този изключително тежък момент.”, каза Дешан.

В понеделник по обяд френският тим пристигна в Лондон, въпреки че английската футболна асоциация изрази готовност да отложи двубоя. Предложението е получило категоричен отказ от президента на френската федерация Ноел Ле Грае и французите ще излязат на "Уембли" в едно от най-емблематичните събития в съвременната история на спорта.

„Имаме своите притеснения, но уважаваме решението на президента. Този двубой ще е велик момент на солидарност. Последните три дни бяха драматични и сега трябва да покажем характер.”, коментира капитанът на "петлите" Юго Льорис.

Английският тим почете жертвите на атентатите с минута мълчание в началото на сутрешната си тренировка в понеделник, а селекционерът Рой Ходжсън призова хората, които ще бъдат на стадиона във вторник вечер, да изпълнят Марсилезата заедно.

„Това няма да е просто контролен мач. Става дума за нещо много по-велико от футболен двубой.”, заяви Ходжсън.

Капитанът на "трите лъва" Уейн Рууни изрази съболезнования към близките на жертвите от целия отбор.

„Отвратен съм от случилото се в Париж. Това е изключително тъжен момент, но ние ще излезем на терена знаейки, че всички проверки за сигурност са направени и всички на стадиона са в безопасност.”, добави Рууни.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

По време на контролата арката на стадион Уембли ще свети в цветовете на френското знаме, а текстът на Марсилезата ще бъде прожектиран на видеостените за хората, които искат да се включат в изпълнението на френския химн. На мониторите извън съоръжението на френски са изписани думите Свобода, Равенство, Братство.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos