на живо

Джони Велинов: ЦСКА е отборът, който играе на "Армията" (ВИДЕО)

"Червената" легенда за перипетиите в живота

Един от най-емблематичните вратари на ЦСКА – Георги Велинов, израства в школата на "Дунав" Русе. След това играе в "Черно море" Варна. Присъединява се към ЦСКА "Септемврийско знаме" през 1978 г. и сърцето му остава "червено" и до днес.  След приключване на активната си кариера като вратар, поема детско–юношеската школа на "армейците", където в момента заема поста главен скаут.

Велинов определя себе си като щастлив човек. Щастлив най–вече защото е жив. През 2002 г., когато отборът на сърцето му празнува 20 години от победата над "Ливърпул" съпругата на Георги Велинов си отива от този свят. Това отключва заболяване, което за малко не е с фатален край. Черният дроб на футболиста отказва и се налага спешна трансплантация. Така той се превръща въвв втория човек, претърпял трансплантация у нас.

"Помня, че се издух много и си казах не може да съм напълнял. Един мой приятел ме заведе на лекар. След като разбрах за какво става въпрос трябваше да се стигне до трансплантация. Приех я нормално, защото знаех, че попадам в ръцете на Коко Владов и Крум Кацаров, на които цял живот ще бъде благодарен", спомня си Велинов.

"Една година след трансплантацията играх мач. Докторът ме помисли за луд", добавя той.

"Боли ме, че няма много публика, освен на ЦСКА не виждам другите стадиони да са пълни. Това е лошото - няма интерес към футбола. Боли ме, че не се прави нищо за футбола от страна на държавата не се помага."

"От доста време се опитват да омаскарят ЦСКА, но ние сме много силни духом и вярваме в историята, вярваме във всичко. Не е нормално да се създават такива изкуствени положения, значи ЦСКА е това, което е на "Армията" аз съм го казал още преди да се получи това да отидем във "В" група, така че аз съм щастлив, че в момента сме в една собственост на г-н Ганчев, който направи страшно много за ЦСКА."

Тагове:

@