на живо

Федерер отново на корта 13 месеца по-късно

Швейцарецът се завръща с мач срещу Даниел Еванс

БГНЕС

Бившият номер 1 в света Роджър Федерер ще се изправи срещу британеца Даниел Еванс при завръщането си след 13-месечна пауза. Срещата е от втория кръг на турнира в Доха.

Швейцарецът, който претърпя две операции на дясното коляно, откакто игра на Откритото първенство на Австралия през 2020 г., е трикратен шампион в Доха.

Преди завръщането си на корта той заяви, че с Рафаел Надал и Новак Джокович още няколко години ще имат водеща роля в тениса.

Снимка: БГНЕС

Според него много трудно някой друг може да спечели турнир от Шлема, тъй като за целта трябва да преодолее поне двама от тримата големи. "Проблемът за новото поколение е, че Новак, Рафа и аз не можем да играем по друг начин. Някой от тях може да победи мен, но да загуби от Новак, да победи Новак, но да не успее срещу Рафа или да победи Рафа, но да не успее срещу мен", каза швейцарецът, който през август ще стане на 40 години.

"Вярвам, че ще видим голяма промяна след три години, но знам, че Рафа, Новак и аз ще опитаме да се задържим възможно най-дълго и ще се постараем да увеличим броя на титлите си", добави Федерер.

Снимка: БГНЕС

Федерер и Надал имат по 20 титли от Големия шлем, а Джокович е с 18 след успеха си на Откритото първенство на Австралия.