на живо

Голдън Стейт с най-добър старт на сезона в историята на НБА

„Уориърс” подобриха постижението на Вашингтон „Кепитълс” и Хюстън „Рокетс”

Getty Images/Guliver Photos

Настоящият шампион в Националната баскетболна асоциация на САЩ – Голдън Стейт „Уориърс” – завоюва 16 поредна победа, от 16 изиграни мача. По този начин отборът записа най-добрия старт на сезон в цялата история на НБА, подобрявайки постиженията на Вашингтон „Кепитълс” и Хюстън „Рокетс” от 15 поредни победи в началото на сезона, постигнати съответно през сезон 1948-49 и 1993-94.

В 16-та си среща от началото на сезона, „Уориърс” успяха убедително да се наложат с разлика от 44 точки срещу Лос Анджелис „Лейкърс”. Двубоят между двата отбора завърши с резултат 77:111. В редиците на Голдън Стейт най-резултатен отново бе Стеф Къри. Избраният за най-полезен играч през миналия сезон успя да отбележи 24 точки, 9 асистенции и 4 борби. По пътя към историческата победа за Голдън Стейт Дреймънд Грийн успя да добави 18 точки и 7 борби, а Леандро Барбоса и Клей Томпсън записаха съответно 13 и 11 точки.

От другата страна „Лейкърс” продължават да бъдат на дъното в класирането на западната конференция, с актив от 2 победи и 12 загуби. Лидерът на отбора – Коби Брайънт – записа поредното си изключително незадоволително представяне, като този път петкратният шампион в НБА успя да реализира едва 4 точки.

Рекордът за най-много поредни победи в един сезон на НБА се държи от ЛА „Лейкърс”, които през сезон 1971-72 успяват да регистрират 33 последователни успеха.