на живо

Кога Гуардиола започна да вярва в чудеса?

Още от дете испанецът знае как се връщат три гола

Милиони фенове броят часовете до реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига между "Манчестър Сити" и "Ливърпул". "Хеви метъл бандата" на Юрген Клоп спечели категорично с 3:0 първата среща на "Анфийлд" преди седмица, но сега погледите ще са вперени в Хосеп Гуардиола, който ще се опита да сътвори истинско европейско чудо на "Етихад".

Решителният мач започва в 21:45 ч. и ще бъде излъчен пряко по bTV Action.

В исторически план има само един отбор, който е стигал до обрат след загуба с 0:3 в първия мач в този турнир. Става дума за тима на "Барселона", който на полуфиналите в КЕШ през сезон 1985/86 допуска класическо поражение от "Гьотеборг". В реванша Пичи Алонсо нанизва хеттрик, а каталунците ликуват след изпълнението на дузпи.

Докато "Барса" пречупва шведите, едно 15-годишно момче подава топките край тъчлинията. Веднага след победната дузпа на Виктор Муньос хлапето се втурва на терена, за да иска фланелката на голмайстора. Това момче е Хосеп Гуардиола.

Същият Гуардиола, който няколко десетилетилетия по-късно, ще направи всичко възможно, в ролята си на мениджър на "Сити", да прекърши крилата на вдъхновения "Ливърпул" и да напише може би най-важната страница в европейската приказка на "гражданите".